Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro
Anonymous - 15-05-2008, 10:12 Temat postu: [Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro Witam,
Przyszedl u mnie czas na wymiane rozrządu w cari. Znalazłem coś takiego:
alledrogo za 195
Moze ktoś to juz montował? Czy może od innego producenta szukać? (jakiego)?
Ale mam tez inne pytanie, gdzie we Wroclawiu mozna to wymienic? I jaki bedzie (powinien być) orientacyjny koszt całej imprezy.
Pozdrawiam
Anonymous - 15-05-2008, 11:19
Pasek moglbyc lepszy , japonskie wymienia sie co 90tys jak sie niemyle a gatesy co 60 . Uzywalem Gatesow w Daihatsu i nienarzekalem spokojnie wytrzymywaly tyle co niby orginalne
Anonymous - 15-05-2008, 11:36
pasek rozrządu bierz tylko firmy Mitsuboshi
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=4084
co do innych elementów jak napinacze, pompy wody japońskie GMB są ok
czynności serwisowe przy przebiegach, czyli co ile majstrować
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2407
Anonymous - 15-05-2008, 20:47
r3m3dy, ja wlasnie od tego dostawcy nabylem ten rozrzad i jest super , koszt wymiany w moim wypadku to 150zl. bez pompy wody (BO SIE OKAZALO ZE ROZRZAD BYL WYMIENIONY- ale ja nie mialem pisemnego potwierdzenia o tym fakcie od pani ktora mi go sprzedala,-tak na marginesie.
Anonymous - 16-05-2008, 21:13
nie tam zebym lezal na pieniadzach,ale nie za tanio cos ten komplecik??
orzech, piszesz ze jest super,ile przejechales juz na tym zestawie??
brakuje tu o ile sie nie myle pompy wody,ile mniej wiecej za pompe?? i jakie marki polecacie??
Anonymous - 16-05-2008, 22:06
sudan, przejechalem jak na razie 12000km.ale przed kupnem zasiegnolem informacji u kilku mechanikow co do jakosci itp.A jezeli chodzi Ci o cene (ze tanio) to my tutaj zarabiamy zlocisze wiec i sprzedawcy sie nad nami lituja???? Pompa wody kosztuje ok.160-180zl. nie wymienialem wiec co do firmy nie zabieram glosu.
Anonymous - 16-05-2008, 22:16
to mozna by sie zdecydowac skoro mowisz ze 12 tys zrobiles i mechanicy potwierdzaja ze problemow nie ma z gatesem...a napisalem "malo" dlatego ze w poprzednie wakacje robilem w polsce rozrzad w volvo s40,ale ze zwyklym 1.8 od volvo i w garazu w mojej miescinie (no mozna powiedziec ze niezle wyposazony) za rozrzad,plus dwa laczniki stabilizatora(przod) plus 4 swiece skasowali mnie 1200 zlotych.
hm... trzeba bedzie teraz pozyczyc od kogos polskie tablice rejestracyjne zanim sie wybiore na jakiekolwiek naprawy
Brikston - 16-05-2008, 22:57
Kiedy ja u siebie wymienialem rozrzad to oprocz paska rozrzadu i 2 rolek wymienilem ponadto 3 uszczelniacze, pompe wody (bo to byla 2 wymiana rozrzadu) i napinacz hydrauliczny, bo byl lekko spocony. Podobno te wszystkie czesi sie wymienia podczas robienia rozrzadu w GDI.
Anonymous - 17-05-2008, 17:11
Ja wymieniłem pasek oraz rolkę. Wymieniałem na ulicy Buraczanej i o ile pamietam skasowali mnie 200 zł. Nie wymieniłem pompy wody bo według mojej organoleptycznej oceny jest git
|
|
|