To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Focus Coupe

michalp - 16-05-2008, 20:52
Temat postu: Focus Coupe
Link i zdjęcia

Pojechali z opisem, ale słusznie :)

Cytat:

Będziesz jeździł tym samochodem jeśli masz brzydką i wredną dziewczynę z zepsutymi zębami. Zresztą i tak jesteś na nią skazany - z tym samochodem lepszej nie poderwiesz. Każda ładna plunie ci w twarz i rzuci się w ramiona śmieciarza.

Czy naprawdę Amerykanie muszą spieprzyć wszystko, czego się tkną? Budowa demokracji w Wietnamie skończyła się ich klęską. Umacnianie światowego pokoju zaczęli od wieszania Saddama Husajna i tłuczenia kogo popadnie.

Teraz wzięli naprawdę fajny samochód (w sumie to poprzedni amerykański Focus Coupe też był do niczego, ale piszę o modelu jako takim) i postanowili go przerobić na swoją modłę. Do pracy zaangażowali paru amerykańskich rednecków plujących tytoniem i drapiących się pod pachami oraz zasuszonego księgowego z liczydłem.

Chłopaki w siatkowych koszulkach mówili co by im się podobało, a księgowy przerabiał ich chore marzenia na najtańszą wersję. I tak powstał Ford Focus Coupe '09 w wersji amerykańskiej. Innego wytłumaczenia na to brzydactwo nie ma.

I tak - mamy w amerykańskim Focusie:

- masywny przód, który jest całkiem niemasywny i wygląda jakby nie mógł przetrwać kolizji z koszykiem na zakupy;

- agresywną linię, która w założeniu miała chyba nawiązywać do Dodge'a Challengera (przyznam - strzelałem), a jest tak dramatycznie gnuśna, że na jej widok zapadłem w drzemkę;

- eleganckie, stylowe wnętrze, które krzyczy "Uważaj! Zrobili mnie ze skaju, plastikowych butelek i resztek po fabryce winylowych płyt!"

- całkiem fajne felgi z chamskimi nakrętkami, które wyglądają jak stalowe i pasują do tych felg jak ogolone nogi do feministki;

- spojler nad tylną szybą, którego przeznaczenia jakoś nie mogę się domyślić (może karmnik dla ptaków?).

Wszystko to sprawia wrażenie naprędce skleconego do kupy z różnych odpadów. Tak jakby projekt trafił do magazynu, w którym Ford składuje wszystkie części z nieudanych modeli. Trafiła się okazja wykorzystania tych odpadów. Nawet biała nić, którą obszyte są fotele i kierownica wygląda jakby pochodziła z demobilu albańskiej armii z czasów pierwszej wojny światowej.

Amerykański Focus jest okropny i nudny, fascynuje równie mocno jak foliowa torebka. Wszystko jest tu tak ugrzecznione i poprawne, że nawet geje nie będą chcieli jeździć tym autem. Oby ta zaraza nigdy nie dotarła do Europy.

leon9995 - 16-05-2008, 21:45

Rzeczywiście brzydal straszny, z focusów to mi sie najbardziej ten 1 generacji, 3 drzwiowy podoba
Krzyzak - 16-05-2008, 21:49

przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut - zadne teraz produkowane nie spelnia moich wymagan designerskich (Lancera tez naciagam, bo moglby byc ladniejszy)
Juiceman - 16-05-2008, 22:00

Pitolicie felgi ma ladne xD
arekp - 17-05-2008, 00:37

Krzyzak napisał/a:
przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut - zadne teraz produkowane nie spelnia moich wymagan designerskich (Lancera tez naciagam, bo moglby byc ladniejszy)

Dla ojca rozpatrywalismy jeszcze Mondeo (najwiekszy konkurent) i Corolle (ale ta dostala baty cena i wyposazeniem).

Generalnie oferta jaka otrzymalismy na Lancera spowodowala, ze Mondeo nawet nie pojechalismy ogladac osobiscie ;)

Morfi - 17-05-2008, 11:42

Jedynie Felgi bym wzioł :P
brodzky - 17-05-2008, 14:38

Krzyzak napisał/a:

no to moglibysmy sobie podac rece :) Lancer studyjny ladnie wygladal ale seria wyglada jak te nowe volvo ze smiesznymi szczeniecymi noskami. Fuj

sruba - 20-05-2008, 17:48

Krzyzak napisał/a:
przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut

troche przesadzasz. kupe fajnych aut sie teraz robi.
sa tez takie ktore sie nie udaly, jak powyzszy ford, niemniej jednak...

Krzyzak - 20-05-2008, 21:25

no fakt - do tej "kupy" bym mogl ostatecznie dorzucic mazde 6 i lexusa (chyba) is200
ponadto napisalem "jak dla mnie"

cns80 - 20-05-2008, 21:41

Piękny niczym Chrysler Neon.... Nie. Nawet brzydszy :roll:
misjonarz. - 20-05-2008, 21:46

dla mnie ten fokus przypomina dacię logan po lifcie :D
Juiceman - 20-05-2008, 23:36

misjonarz. napisał/a:
dla mnie ten fokus przypomina dacię logan po lifcie :D

Piekne slowa Piwa mu!!

Anonymous - 29-05-2008, 18:04

Juiceman napisał/a:
misjonarz. napisał/a:
dla mnie ten fokus przypomina dacię logan po lifcie

Piekne slowa Piwa mu!!

Ode mnie druga kolejka! :D

Właśnie też chciałem napisac o podobieństwie do Logana.