To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] tuleje wahacza wzdluznego(te wielkie)-gdzie kupic

p0gr0m - 17-05-2008, 13:18
Temat postu: [CA4A 1.6] tuleje wahacza wzdluznego(te wielkie)-gdzie kupic
witam
mocno mam wybite tuleje wachacza wzdluznego , te takie bardzo duze, chyba najwieksze wymiarami z tulei w zawieszeniu colta co znajduja sie prawie ze na srodku samochodu.
czy wiecie jak dokladnie nazywaja sie te tuleje , gdzie mozna je dostac i za jaka cene ? u mnie w olsztynie w inter carsie i w auto azji takich tulei nie maja i niemaja tez ich skad zamowic. :( pozdrawiam

ps. jako ze jak pisalem ciezko te tuleje dostac , a mam je mocno wybite ,ze prawie gum juz w srodku nie ma , mam pytanie czy jazda na takich wybitych tulejach jest niebezpieczna i jaka jest wogole rola tych tuleji w colcie(za co one odpowiadaja) ?

Anonymous - 17-05-2008, 13:34

auto staje sie niestbilne przy chamawaniu zciaga na boki itp. wpisz na google TETGUM RUDA SLASKA dostaniesz tam te tuleje do wachacza wleczonego po 34zl. plus koszty wysylki lub zadzwon tel.032-240-15-43 340-31-76 .
Hugo - 17-05-2008, 13:43

Możesz też kupić używane wahacze, bo pierwszy raz słyszę o zużyciu tych gum.
harpagan - 18-05-2008, 16:48

Pogrom sprobuj pod ten numer który Ci dałem
Jeśli nie będzie miał to atakuj japaneze

londolut - 19-05-2008, 00:30

orzech napisał/a:
pisz na google TETGUM RUDA SLASKA
Nie TETGUM a TEDGUM ;) Wiem gdzie to, robią dobre części i w przystępnych cenach.
Anonymous - 19-05-2008, 08:17

Kupilem w Tedgumie lozysko amortyzatora i po paru miesiacach guma popekala :/ wymienialem tez niedawno dwie tuleje wahacza tylnego wzdluznego i narazie jest ok, zaluje jednak ze nie oddalem tulei do zalania poliuretanem.

p0gr0m w Olsztynie mozna zamowic tuleje w Autolandzie, tam kupowalem.

Hugo - 19-05-2008, 08:59

londolut napisał/a:
robią dobre części
Robią szmelc, ale zrobią wszystko.
p0gr0m - 19-05-2008, 10:21
Temat postu: mugen
mugen napisał/a:
Kupilem w Tedgumie lozysko amortyzatora i po paru miesiacach guma popekala :/ wymienialem tez niedawno dwie tuleje wahacza tylnego wzdluznego i narazie jest ok, zaluje jednak ze nie oddalem tulei do zalania poliuretanem.

p0gr0m w Olsztynie mozna zamowic tuleje w Autolandzie, tam kupowalem.

ale czy chodzi ci o te duze tuleje ktorych ja potrzebuje ? i jeszcze takie pytanie czy sam je wymieniales ?ciezko ? czy po wymianie tych tulei trzeba ustwiac zbieznosc itp ?

mkm - 20-05-2008, 13:53

Ja wymienialem hurtem lewa strone wiec wahacz byl na stole. Na pytanie czy z prawej da sie wymienic sama gume uslyszalem, ze i tak trzeba wahacz wyjac. Zbieznosci ustawiac nie trzeba. http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=23271
Anonymous - 20-05-2008, 17:45

Jak dla mnie wahacz wzdluzny jest z tylu a mkm pokazujesz gumy z przedniego wahacza
londolut - 20-05-2008, 18:56

Hugo napisał/a:
londolut napisał/a:
robią dobre części
Robią szmelc, ale zrobią wszystko.
Wiesz co, mój kuzyn jest mechanikiem, używa ich części od iks lat i jakoś nie ma reklamacji po naprawach z użyciem części z TED-GUM`u. Może ktoś trafił na bubel z powodu złej jakości użytego wtedy materiału?
Hugo - 21-05-2008, 17:43

mugen napisał/a:
Jak dla mnie wahacz wzdluzny jest z tylu a mkm pokazujesz gumy z przedniego wahacza
Dokładnie.
londolut napisał/a:
Wiesz co, mój kuzyn jest mechanikiem, używa ich części od iks lat i jakoś nie ma reklamacji po naprawach z użyciem części z TED-GUM`u. Może ktoś trafił na bubel z powodu złej jakości użytego wtedy materiału?
Generalnie zależy to od charakterystyki pracy danych tulei.
mkm - 21-05-2008, 23:53

mugen napisał/a:

Moj blad. Jestem na etapie przedniego zawieszenia u siebie wiec "wzdluznego" musialem przeczytac jako "przedniego". Sorry za pomylke.

Anonymous - 20-06-2008, 12:36

u mnie w sklepie wahacz kosztuje 170 zł! Czy wie ktoś gdzie można dostać tańszy??