[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY8A 2.0DID] Co myślicie o przyciemnianiu szyb ?
Anonymous - 20-05-2008, 08:11 Temat postu: [CY8A 2.0DID] Co myślicie o przyciemnianiu szyb ? Zastanawiam się nad przyciemnieniem szyb do auta lecz z tego co mi wiadomo nie można przyciemniać przednich bocznych szyb i w ten sposób moja koncepcja troszke się załamała , auto jest czarne a feli zakupiłem Dotza Hanzo 18" ale narazie stoją w garażu .Wiec jak to autko może wyglądać z tymi szybkami przyciemnonymi ( Nowy Lancer )
krzychu - 20-05-2008, 10:03
A to nie jest tak ze można przyciemnić przodnie tylko muszą posiadać odpowiedni certyfikat?
Krzychu
Trik - 20-05-2008, 19:20
Cześć!.
Ja mam szyby przyciemnione przez salon przednie boczne też. Na razie nie mam problemów.
Znam też gości którzy zamieniają szyby w momencie gdy jadą na przegląd.
Anonymous - 21-05-2008, 00:50
jeśli zrobisz to w renomowanym warsztacie, to do jakiegoś stopnia przeźroczystości jest to legalne, wymagany jest odpowiedni certyfikat.
Nie sądzę. żeby komuś chciało bawić się w zmianę szyb i ryzykować przy kontroli :/
Najlepiej "przez salon", tak jak zrobił to trik
stanik - 21-05-2008, 07:20
tia, jeśli jest to certyfikat z Instytutu Szkła i Ceramiki to można sobie go w buty wsadzić. Polecam zapoznać się z linkiem:
http://www.isic.krakow.pl/dzial_w_s.html
Kolega jeździł z tak przyciemnionymi szybami z rok, miał kilka kontroli i nic. Aż trafił na policjanta służbiste, który powiedział że albo zrywa od razu, albo dowód zatrzymuje...
A szyba samochu, który opuszcza salon, ta fabryczna, już jest przyciemniona w takim stopniu (szyby atermiczne?) że naklejenie na niej jakiejkolwiek praktycznie folii powoduje że przepuszczalność jest mniejsza niż 70%. Kwestia tylko trafienia na policjanta wywiązującego się ze swoich obowiązków (bo przegląd rejestracyjny to można sobie załatwić).
Pozdrawiam
Anonymous - 21-05-2008, 08:12
Dokladnie jest tak jak pisze stanik
Mozna przyciemnic jeszcze szyby piecowo, wtedy nie widac ze to folia i czasami powoduje "zgube" u policjantow.
Anonymous - 26-05-2008, 14:17 Temat postu: Dzwoniłem i się dowiedziałem :) Wiec to wygląda dość następująco na szyby tylnie są certyfikaty na przednie nie i robie to na własną odpowiedzialność , można też przyciemnić piecowo jak już mówiliście ale koszty chyba wzrastają troszke mocno tak mi sie wydaje przynajmnije ? Umówiłem się na drugi tydzień na przyciemnianie wstępnie powiedziano mi że będzie to kosztowało ok 550 zł
Anonymous - 26-05-2008, 18:00
U mnie jest okolo 100-120 zl za szybe
Anonymous - 28-05-2008, 08:44
Ali-En :
U mnie jest okolo 100-120 zl za szybe
Mniej wiecej tyle ile zapłace .
[ Dodano: 28-05-2008, 08:49 ]
Zdecydowałem się na przyciemnienie 5 szyb jednak, tylko jedno jeszcze przednie planuje zrobić jaśniejsze od tylnich by było jednak widać różnice ( wolał bym by były wszystkie takie same).
pozdrawiam
Trik - 28-05-2008, 22:48
Walnij tak samo przód i tył jaśniejszymi. Też jest fajnie.
W moim nie są mocno czarne ale mimo to robi wrażenie.
I mniemam zmienić ramką grila na czarny macik.
Anonymous - 29-05-2008, 22:48
do Trik, jutro jade do gościa zrobiś wstępny projekt dokładki do zderzaka przedniego będzie troszke bardziej agresywniej jeszcze wygladał zadzwoń a powiem Ci wszystkie szczególy.
Pozdrawiam
michaello - 31-05-2008, 12:52
~wtracenie
Czy ktos może mi podac srednice koncowki rury wydechowej, poniewaz chce dokupic koncowke tłumika.
pzdr
Cichy_WN - 28-11-2008, 23:42
Ali-En napisał/a: | U mnie jest okolo 100-120 zl za szybe |
To drogo... lancer ma 7 szyb do przyciemnienia.
piomic - 29-11-2008, 23:39
michaello napisał/a: | srednice koncowki rury wydechowej | 56mm przy silniku 1,8
Cichy_WN - 01-12-2008, 16:59 Temat postu: Re: Co myślicie o przyciemnianiu szyb ?
siebastian napisał/a: | Zastanawiam się nad przyciemnieniem szyb do auta lecz z tego co mi wiadomo nie można przyciemniać przednich bocznych szyb i w ten sposób moja koncepcja troszke się załamała , auto jest czarne a feli zakupiłem Dotza Hanzo 18" ale narazie stoją w garażu .Wiec jak to autko może wyglądać z tymi szybkami przyciemnonymi ( Nowy Lancer ) |
Właśnie przyciemniłem 7 szyb w Lancerze i jest ok. Prawie ok. Chciałem aby przednie szyby były odrobinę jaśniejsze od tylnycha, ale "warsztat" zaproponował mi jednakowe, bo coś tam, coś tam... No i trochę mi teraz nie pasuje, bo Lancera mam tego niby wiśniowego, ale w czarnym te szybki były by super. Nie będę tego zmieniał do czasu uszkodzenia którejś z przednich folii. No chyba, że wpadnie mi w ręce niepotrzebne 150 złotych...
Co do POLICJI i przeglądów, to wszystko zależy od człowieka. Od Policmajstra i od WŁAŚCICIELA auta. Jak jest się grzecznym to nie robią problemów, a jak się pyskuje to i do nowego salonowo auta się przyczepią. Na przeglądy będę musiał niestety jeździć do "zaprzyjaźnionego" diagnosty, do którego jeździłem dotychczas innym samochodem. Przez 5 lat miałem w nim ciemne szyby i zieloną (pod lakier) folię na tylnych lampach i zawsze mi podbijał przegląd.
Życie składa się z wyborów. Ja wybrałem ryzyko mandatu i zdzierania folii przy kontroli nad fabrycznie jasnymi szybami.
|
|
|