Off Topic - Co to za kontrolka???
Anonymous - 20-05-2008, 11:55 Temat postu: Co to za kontrolka??? Wczoraj po wjechaniu w koleine z duza szybkoscia zaczela mi sie swiecic dziwna kontrolka. Ma pomaranczowy kolor i znajduje sie nad wskaznikiem ilosci paliwa w lewym górnym rogu niedaleko predkosciomierza. Pzredstawia ona samochod w poslizgu. Co ona oznacza i czy stalo sie cos powaznego skoro zaczela dzialac?
czekoladka_1981 - 20-05-2008, 12:21
Nie dubluj!!!
sruba - 20-05-2008, 17:37
Jambroży napisał/a: | Wczoraj po wjechaniu w koleine z duza szybkoscia zaczela mi sie swiecic dziwna kontrolka. Ma pomaranczowy kolor i znajduje sie nad wskaznikiem ilosci paliwa w lewym górnym rogu niedaleko predkosciomierza. Pzredstawia ona samochod w poslizgu. Co ona oznacza i czy stalo sie cos powaznego skoro zaczela dzialac? |
prawdopodobnie masz zalozone zbyt szerokie opony, albo maja one zbyt niski profil.
i teraz po jezdzie w koleinach prawdopodobnie uklad jezdny w twoim misku przedstawia sie jak po spozyciu wiekszej ilosci alkoholu, przez co ten obrazek poslizgu. ewentualnie moze byc jeszcze tak, ze masz zbyt malo powietrza w kolach. i to sa wersje optymistyczne. pesymistyczna jest taka, ze masz wywalone uszczelniacze trzonkow zaworowych, co przeklada sie na niskie cisnienie w ukladzie hamulcowym, przez co pasek rozrzadu mogl przeskoczyc o zabke i wcale bym sie nie zdziwil gdyby samochod zaraz nie chcial prawidlowo odpalac.
no ale nie martw sie... zartowalem tylko.
powaznie: prawdopodobnie cos sie stalo z ABSem - pewnie czujnik przy ktoryms kole sie skonczyl
josie - 20-05-2008, 19:51
Jak na moje oko to kontrola trakcji
czekoladka_1981 - 20-05-2008, 20:01
josie napisał/a: | Jak na moje oko to kontrola trakcji |
Tak , ale taki sam temat założył w:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=24489
Anonymous - 21-05-2008, 17:21
I dostał takie same odpowiedzi
|
|
|