To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Pomocy poszukuje instrukcji obsługi do Mitsubishi Pajero IV

Anonymous - 21-05-2008, 06:35
Temat postu: Pomocy poszukuje instrukcji obsługi do Mitsubishi Pajero IV
koledzy poszukuje instrukcji obsługi do Mitsubishi Pajero IV. kupiłem ten samochód w niemczech rok 2008 i mam tylko instrukcje w język niemieckim. jeśli ktoś ma po polsku lub adres do strony internetowej to proszę o udostępnienie.jest to dość gruda książka. byłem w salonie i nie mają na sprzedaż.może ktoś uprzejmy się zjawi w tym poście i pomoże w tym temacie. pozdro dla wszystkich uczestników forum
Gene - 21-05-2008, 08:54

My Ciebie tez witamy na forum.
Mysle, ze bedziesz mial klopot. MMC Car Poland zmienilo polityke odnosnie dystrybucji i sprzedazy instrukcji. Na moja wiedze istnieje szansa zamowienia takowej u oficjalnego dealera. Od reki raczej nie ma. Trzeba poczekac i co gorsza przygotowac sie na wydatek nawet ponad 1000 zl. Przy okazji lepiej nie chwalic sie, ze to do auta sprowadzonego z zagranicy.
Jesli liczysz na pomoc kolegow/posiadaczy IV generacji to mozesz sie przeliczyc. Jak sam wspominasz.
etos147p napisał/a:
Jest to dość gruba książka.
Nie wiem czy znajdzie sie samarytanin i zreprodukuje taka "cegle".
akbi - 21-05-2008, 09:11

Gene napisał/a:
Nie wiem czy znajdzie sie samarytanin i zreprodukuje taka "cegle".

Jeśli ktoś ma tą instrukcję w formie papierowej, to dla Mitsumaniaków przerobię ją na formę elektroniczną.
Jeśli będzie chętny do jej użyczenia na okres ok 2 tygodni to proszę o PW, podam adres na który należało by ją mi podesłać.

Gene - 21-05-2008, 09:23

Akbi =D>
Ja od Sporta juz robie pare tygodni i utknalem gdzies na 90 stronie. Co prawda choroba mnie zmogla ale juz mi zapal przeszedl. Moze sie zbiore ale slabo to widze.
Tym bardziej szcunek dla Pana Admina za propozycje. :wink:

Anonymous - 25-05-2008, 20:02

Dzięki koledzy za próbe pomocy.Jak będe coś mieć to dam znać szukam chyba za świerze auto jest :(
Anonymous - 04-06-2008, 20:58

Etos147p,
sorry, ale ostatnio byłem mocno zajęty i nie bardzo zaglądałem na forum.
Pomogę Ci.
Sam zaglądałem do tej instrukcji jeden raz, w sprawie jakiegoś drobiazgu.
Ale potwierdzam - to gruba książka :mrgreen:

Akbi,
przyślij mi na PW adres. Wyślę Ci tą książkę z prośbą o zwrot za 2 tygodnie.

pozdrawiam :)

akbi - 05-06-2008, 08:44

gootek napisał/a:
Akbi,
przyślij mi na PW adres. Wyślę Ci tą książkę z prośbą o zwrot za 2 tygodnie.

poszły dane na PW

Anonymous - 05-06-2008, 21:29

gootek bardzo dziękuje ale wylicytowałem instrukcję na allegro i powinna niedługo przyjść pocztą .bardzo wporzo z ciebie gość i jeszcze raz dzięki .pozdrawiam i tak trzymać :!:
Anonymous - 06-06-2008, 16:37

Jeśli tą instrukcję można rozpruć, tak żeby były to pojedyńcze kartki to ja mogę ją dwustronnie zeskanować i zapakować do PDF-a. JAk ma 500 2 stronnych kartek to zajmie mi to jakieś 20 min, jak nie będzie potknięć. Warunek, że musi być rozpruta inaczej się nie podejmuje.
akbi - 26-06-2008, 13:31

gootek, dzisiaj dostarczył mi instrukcję. W ciągu 1-2 tygodni ją zeskanuje i udostępnię wszystkim w PDFie.

ps' gootek, miło było poznać i dzięki za sympatyczną rozmowę :) .

akbi - 24-07-2008, 14:07

ok, instrukcja już jest w PDFie i można ją ściągnąć np z mojej stronki

dla leniwych :P podaję bezpośredni adres http://www.akbi.pl/mp/pdf...cja_obslugi.zip

niebawem zapewne pojawi się również w dziale download.

gootek, w imieniu Pajerowców dziękuję za udostępnienie oryginału.

Gene - 24-07-2008, 14:08

=D> gj :thumbright:
Anonymous - 24-07-2008, 14:40

Akbi,
przede wszystkim podziękowania dla Ciebie, że włożyłeś tyle swojej pracy w przygotowanie wersji elektronicznej. :salute:

Do niewtajemniczonych: ta książka jest zapewne grubsza od instrukcji obsługi statku kosmicznego Sojuz 10… :confused2:

:wink:

wichura1 - 18-03-2009, 10:27

Instrukcja jest tutaj: http://forum.mitsumaniaki...p=454999#454999
Gene - 18-03-2009, 16:30

brawo, brawo :thumbleft:
dziekuje w imieniu potrzebujacych :mrgreen: