Outlander I Ogólne - Multi-Kommunikationssystem
Anonymous - 23-05-2008, 19:06 Temat postu: Multi-Kommunikationssystem Mam pytanie czy mozna w orginalnym Multi-Kommunikationssystem usunac blokade niepzwalajaca na ogladanie DVD podczas jazdy ???
Anonymous - 23-05-2008, 21:46
a jak teraz masz ? po zaciągnięciu ręcznego dopiero ci idą dvd ?jak tak to musisz dostać się to tego kabelka który leci albo pod kontrolkę ręcznego i podłaczyć go do masy wtedy będziesz mógł oglądać cały czas DVD tak przypuszczam że jest w waszych orginalnych ja mam dokładane JVC i tak musiałem zrobić może w Outku II też tak jest sprawdź !
Anonymous - 23-05-2008, 22:11
DVD dziala jak auto stoi w miejscu zaraz jak rusze to traci sie obraz i wiswietla sie informacja ze ze wzgledow bezpieczenstwa nie mozna wyswietlac obrazu pozostaje tylko dzwiek , ale sprawdze na lekko zaciagnietym recznym , moze pujdzie .
Anonymous - 23-05-2008, 22:14
Zobacz na ręcznym jak to nie pójdzie to jedź do ASO i zapytaj się czy mogą ci przestawić w komputerze tak aby można było oglądać w czasie jazdy
Anonymous - 25-05-2008, 13:56
Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika .
Anonymous - 26-05-2008, 16:50
ehh
głupie gadanie to niech radia nie montują przecież też można uznać je za niebezpieczne leci jakiś fajny kawałek i róznie bywa
to dobry elektonik która działa z mitsu ma orginlane oprogramowanie i myśle że będziesz oglądał i w czasie jazdy
Anonymous - 26-05-2008, 21:55
zgadzam sie z Toba , tym bardziej ze technika juz tak poszla do przodu ze sa juz radia z wysuwanym LCD i mozna bez problemu ogladac co sie chce , tym bardziej dziwie sie ze w tej klasie sprzecie pozbawiono mnie tej mozliwosci .
Anonymous - 26-05-2008, 22:25
Powinno być z oglądniem np. filmów czy teledysków tak jak z navigacjami przynajmniej w mojej tak jest przed wyznaczeniem celu wyświetla się UżYWANIE NAWIGACJI W CZASIE JAZDY JEST NIEBIEZPIECZNA ........ W CZASIE JAZDY UZYWASZ Ją NA WłASNą ODPOWIEDZIALNOść i tak powinno być z wszelkimi urządzeniami takimi jak np. w outlanderze II
wiadomo auto to nie kino domowe ale taki outlander kosztuje te 140tys więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju
może podjedź do innego aso
Anonymous - 27-05-2008, 00:17
a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.
1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!
I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego
... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi
Anonymous - 30-05-2008, 15:45
mati2 napisał/a: | a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.
1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!
I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego
... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi |
POPIERAM
Grzegorz 2 i jak się sprawa zakończyła ?
tomekrvf - 30-05-2008, 18:30
Grzegorz 2 napisał/a: | Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika . |
Może byc problem ponieważ sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN.
Jackie - 31-05-2008, 09:30
mati2 napisał/a: | 1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !! |
No głupoty Waść piszesz Bo:
a) samochód jest na gwarancji więc korzystasz z usług ASO, a ten z kolei nie może ingerować w systemy bezpieczeństwa samochodu (ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli.
b) oglądanie filmów podczas jazdy zdecydowanie pogarsza koncentrację na drodze (analogia do radia jest kompletnie nie trafiona, radio nie odciąga WZROKU)
Wyjściem z sytuacji jst pogodzenie się z utratą gwarancji na sprzęt audio/video w aucie i zrobienie tego u jakiegoś elektronika (musi być dobry bo:
tomekrvf napisał/a: | sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN. | )
lub oglądanie filmów w domu
Leszek_Kamil napisał/a: | więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju |
Nie można. Jest to złamanie umowy serwisowej, przyczyny powyżej
Pozdrawiam
Anonymous - 31-05-2008, 11:51
Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!!
Dżizas
JCH - 01-06-2008, 22:09
minimus napisał/a: | Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!!
Dżizas | A pasażerowie to już nie mogą sobie pooglądać
Anonymous - 01-06-2008, 22:53
Jackie napisał/a: | ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli. |
ale tyran z ciebie
dobrze ze w t. i v. nie maja takich kierownikow
btw. sa ludzie ktorzy maja zwolnienie lekarskie z tego przepisu (min. ja)
co do ogladania filmow to moj ostani seans skonczyl sie rozwaleniem przodu o wielka sabake gdzies w lesie, wiec odradzam, natomiast pasazerom jak najbardziej polecam.
|
|
|