To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Montaz łączników stabilizatora (przód)

Anonymous - 23-05-2008, 21:54
Temat postu: [CA4A 1.6] Montaz łączników stabilizatora (przód)
Zmienilem laczniki stabilizatora i w sumie to mam rozkminke jak mocno je skrecic... :/ dwie gumy (pierwsza i ostatnia) sa jaz praktycznie na maksa scisniete, az ledwo je widac a dwie kolejne (srodkowe) praktycznie takie jakie byly. Nakretke mozna dalej lekko dokrecac. Narazie zrobilem tak ze z obu stron sa tak samo scisniete ale nie wiem czy maja byc do oporu az sie gwint skonczy czy tak jak zrobilem.
Hugo - 24-05-2008, 10:39

SlaVkoEg napisał/a:
sumie to mam rozkminke jak mocno je skrecic
Miałem to samo. Po pierwsze nie możesz skręcać tych łączników na podniesionym aucie. Tylko załap nakrętkę, następnie załóż koło i dokręcasz łączniki jak auto stoi na kołach. Wtedy wszystkie cztery gumki zduszają się mniej wiecej równo. Jak mocno skręcić? Hmm... Jak będziesz widział, że gumki są mocno ściśnięte to wystarczy. Poza tym jak chwycisz łącznik to nie może mieć luzów na boki. Musi stać sztywno :lol:
pawela - 24-05-2008, 12:28

ja zacząłem skręcać na podniesionym, ja wyczułem już spory opór to opuściłem autko, koła na max skręcone dla dostępu i skręciłem że gwint wystaje ponad nakrętkę na ok 30mm (mniej więcej) Po roku jazdy, w tym 3 ostatnie miesiące na sportowych sprężynach, nic nie stuka.
Anonymous - 24-05-2008, 13:12

No to bede musial to poprawic bo szkoda zeby sie zniszczyly. W kazdym badz razie dzieki za pomoc
josie - 24-05-2008, 13:43

Jak przykazują żółci inżynierowie w manualu gwint powinien wystawać ponad nakrętkę 22mm.
Anonymous - 24-05-2008, 14:59

u mnie wystaje troche wiecej lecz te laczniki sa grubsze i troche dluzsze