To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Sunroof w colcie

Anonymous - 21-04-2006, 15:02
Temat postu: [ALL] Sunroof w colcie
Witam!
Nie znalazlem nigdzie tematu otwieranego dachu na forum dlatego pozwolilem sobie napisac tutak o tym.
Moje pytanie brzmi czy colty 94 1,6 CAO mialy elektrycznie otwierane dachy? Bo slyszalem ze sa takie wersje.
Co myslicie o tym? dobry bajer czy lepiej standard szyberdach lub w ogole bez
pozdrwiam
bwr

Hubeeert - 21-04-2006, 15:14

Przydatna rzecz zwłaszcza w upalne dni.
Upierdliwa rzecz gdy jest nieoryginalny, puszczą uszczelki i leje sie do środka woda...

Koton - 21-04-2006, 15:22

Hubeeert napisał/a:
Przydatna rzecz zwłaszcza w upalne dni.
Upierdliwa rzecz gdy jest nieoryginalny, puszczą uszczelki i leje sie do środka woda...

W pełni się zgadzam.

Innymi słowy albo orginalny bo dobrze skrojony i woda nie kapie na łeb albo wcale. No chyba że znasz zakład w którym robią szyberdachy do samochodów a wszyscy którzy się na nie zdecydowali w tamtym punkice są zadowoleni.

Rafal_Szczecin - 21-04-2006, 16:30

jak cos to mam do pchniecia oryginalny szyberdach .
Anonymous - 23-04-2006, 23:02
Temat postu: Re: Sunroof w colcie
Browar napisał/a:
Moje pytanie brzmi czy colty 94 1,6 CAO mialy elektrycznie otwierane dachy? Bo slyszalem ze sa takie wersje.
Co myslicie o tym? dobry bajer czy lepiej standard szyberdach lub w ogole bez
pozdrwiam
bwr

Były takie wersje z całym "brezentowym" dachem z elektryką i bez.
Dobra sprawa bo można się poczuć choć trochę jak cabrio (wiem coś o tym jak na wyjeżdzie służbowym w Belgii rozbijałem się Meganem `05 cabrio) - na ładną pogodę jak znalazł. W pozostałe zimne i deszczowe dni jest zupełnie niepratyczny i może być źródłem problemów - tak jak pisali wcześniej koledzy.
Musisz też pamiętać, że o taki dach trzeba też odpowiednio zadbać.

Anonymous - 08-05-2007, 01:22
Temat postu: świst ;]
Witam, wlasnie kupilem Mitsu 1.3 z 97 roku z takim dachem na elektryce, nie przecieka, ale powyżej 110km/h świszczy. Ten typ tak ma czy da sie to zrobić? POzdrawiam :)
Anonymous - 08-05-2007, 11:22

cj0 mialy taki bajer? czy ktos wstawil jakis standardowy? jaki moze byc koszt wstawienia ori lub standardowego?
Anonymous - 09-05-2007, 20:03

Ja w moim CAO mam elektryczny, nie oryginał, zamontowany w Niemczech Webasto. Żadnych problemów, żadnych przecieków i szumów. Poprostu git
Anonymous - 11-05-2007, 10:49

Trzeba o taki dach dbac w jakis szczegolny sposob? jeli tak to jak? :)