To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Regulator ssania

Anonymous - 25-05-2008, 20:00
Temat postu: Regulator ssania
Witam.Mam chyba zepsuty "elektroniczny regulator ssania".Czy jest to naprawialne,czy tylko wymiana? Objawy mam takie ze przy zimnym silniku musze podciagac linke gazu,a nawet po ok. pol godzinnym postoju.Silnik 2800TD,rok94.Dzieki i pozdrawiam :|
zbyszekm2 - 25-05-2008, 20:36
Temat postu: Re: Regulator ssania
marian2800 napisał/a:
Witam.Mam chyba zepsuty "elektroniczny regulator ssania".Czy jest to naprawialne,czy tylko wymiana? Objawy mam takie ze przy zimnym silniku musze podciagac linke gazu,a nawet po ok. pol godzinnym postoju.Silnik 2800TD,rok94.Dzieki i pozdrawiam :|

2,8 TD nie ma ssania. i nigdy nie było.
Masz najwyżej na boku pompy element który jak jest zimny podciąga lekko obroty i pod wpływem nagrzewania się opuszcza je. Często ulega in uszkodzeniu, a nagrzewany jest wodą.

Anonymous - 25-05-2008, 20:52

:lol: Tak to jest to.Czy tam w srodku jest termostat?I jak to sie nazywa?Dzieki bardzo :o
zbyszekm2 - 25-05-2008, 21:45

taki bimetal, który się rozszerza pod wpływem temperatury, ale nie do naprawienia.
chudyone - 02-08-2008, 15:20

mialem ten sam problem i okazalo sie ze ta plaska ktora podnosi obroty przy zimnym silniku poprostu opadla. Wystarczy ja podniesc i powinno wszystko wrocic do normy, trzeba poluzować 2 male srobki, podniesc blaszke i zakrecic:) pozdrawiam