To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - alarm prestige brak przełącznika serwisowego

Anonymous - 25-05-2008, 21:14
Temat postu: alarm prestige brak przełącznika serwisowego
Witam. Niedawno kupiłem carismę 1.9DID avance 2002 rok, wszystko w niej cyka aż miło ale zacząłem przeglądać dokumentację i natrafiłem na instrukcję od alarmu. Alarm sygnowany jako Mitsubishi 400 więc po oględzinach pilota i przewertowaniu wielu, wielu, stron wnoszę że to prestige 400. Znalazłem schemat oraz manual na elektrodzie wszystko ok tylko nie mogę zlokalizować przełącznika serwisowego który nie tylko pozwala na wprowadzenie alarmu w tryb serwisowy ale także na zmianę programu. Wszystke te moje dociekana wiążą się z tym że nie działają mi czujniki ruchu umieszczone na podszybiu. Mało tego nie mogę też zlokalizować położenia tegoż alarmu co byłoby wielce pomocne gdyż chciałbym założyć domykanie szyb. Wiem że wielu z użytkowników miało podobne problemy więc dzięki ich pomocy może uda się rozwiązać mój problem. Pozdrawiam.
Anonymous - 26-05-2008, 22:05

Zdarza się że instalator nie podłącza przełącznika serwisowego. Jak chcesz odszukać centralkę alarmu to wyłącz syrenkę kluczykiem, uzbrój alarm i go wzbudz np. otwierając drzwi. Przekazniki w centralce tego alarmu klepią na tyle głośno, że powinieneś na słuch ją odszukać.
Anonymous - 27-05-2008, 16:37

Dziękuję kolego to dobry pomysł jutro rano to przetestuję.