Carisma - Ogólne - 2 pytania o boczek drzwi i o dodatkowa lampke stopu
Anonymous - 27-05-2008, 19:29 Temat postu: 2 pytania o boczek drzwi i o dodatkowa lampke stopu Witam.
Mam 2 pytania:
Jak zdjac bezbolesnie boczek drzwi przednich lewych? mam Cari 2001 rok odkrecilem wszystkie srubki zdjelem ta ramke przy wewnetrznej klamce ale nadal cos nie chcialo zejsc podejrzewam ze ma do tego cos panel szyb elektrycznych, podwazalem go ale cos siedzial mocno dlatego poskrecalem wszystko i zostawilem. Moze ktos podpowiedziec gdzie zrobilem blad albo o czym zapomnialem.
Pytanie drugie dotyczy dodatkowego swiatla stop mam wersje HB, dostaly sie tam jakos 2 muchy i biedronka i juz troche sie tam zakurzylo chcialem to wyszyscic, jak sie do tego zabrac czy musze zdejmowac ta uszczelke dolegajaca do szyby aby sie tam dostac czy gdy bede musial ja sciagnac czy po ponownym zlozeniu nie bedzie mi to parowac?
Chooper - 27-05-2008, 20:02
spooner napisał/a: | ak zdjac bezbolesnie boczek drzwi przednich lewych? mam Cari 2001 rok odkrecilem wszystkie srubki zdjelem ta ramke przy wewnetrznej klamce ale nadal cos nie chcialo zejsc podejrzewam ze ma do tego cos panel szyb elektrycznych, podwazalem go ale cos siedzial mocno dlatego poskrecalem wszystko i zostawilem. Moze ktos podpowiedziec gdzie zrobilem blad albo o czym zapomnialem. |
o ile pamiętam to wystarczy pod palnel szyb od przodu podłożyć ¶rubokręt i tam sie podgina tak± blaszkę i panel wyjdzie. dalej to już trzeba delikatnie szarpn±ć boczkiem i wyskoczy z zatrzasków
|
|
|