[97-04]Galant EAxA/W - Ciągle zapowietrzanie sie sprzęgła!!
Anonymous - 27-05-2008, 23:14 Temat postu: Ciągle zapowietrzanie sie sprzęgła!! Ciezko wchodza biegi aż wkońcu całkiem już nie chcą ale gdy odpowietrze układ to chwilowo jest dobrze. Czy mozliwe że przyczyna jest zużyty cylinderek sprzęgła bo sprawdziłem cały układ i jest wporządku.
Czy może byc przyczyna coś innego??
Krzyzak - 27-05-2008, 23:29
raczej zapowietrza sie przez wysprzeglik (tloczek przy skrzyni biegow) - zobacz czy mieszek gumowy na nim nie wyglada na zassany, bo to by wskazywalo na zaciaganie powietrza stamtad
ew wymiana uszczelnien to troche pracy i bardzo tanie czesci (gumki kosztuja ca kilka zl za komplet), wiec mozesz eksperymentowac
ale pompa rzadko sie rozszczelnia - predzej wysprzeglik
Anonymous - 28-05-2008, 19:33
A czy ten wysprzęglik to własnie to :>>
http://www.onlineautomoti...ts/J2605022.JPG
Krzyzak - 29-05-2008, 16:30
tak, to jest wysprzeglik
Ursus - 29-05-2008, 17:09
Veggita2k czy możesz zdradzić ile to kosztuje i gdzie?
Anonymous - 29-05-2008, 17:46
Hej Ursus, ja zamiennik kupiłem w Kaliszu. Kosztował coś koło 90zł.
Ursus - 29-05-2008, 18:01
Dzięki za informację, kiedyś też miałem problem ze sprzęgłem i szukałem tego elementu. W motoryzacyjnym w moim mieście nie mieli tego w katalogu, dostałem jedynie zestaw naprawczy do pompy sprzęgła ale w końcu przestałem szukać bo mój problem ze sprzęgłem zniknął sam. Dobrze jednak wiedzieć, w razie czego:) Napisz czy wymiana rozwiązała problem.
Anonymous - 29-05-2008, 18:22
I tak i nie. Wymieniłem wysprzęglik, uszczelniacze w pompie przęgła, i jest o niebo lepiej. Już się (chyba) nawet nie zapowietrza. Teraz auto jest u mechanika, przy okazji wymienie sprzęgło, synchronizator dwójki i łozysko na wałku w skrzyni... Po tych zabiegach oczekuje ze bedzie jak nówka
Ursus - 29-05-2008, 18:31
No to jeszcze jedna prośba, jeżeli możesz to podaj ceny tych elementów do skrzyni oraz sprzęgła (ile kosztował i jaki element)i generalnie koszt remontu? Też przymierzam się do naprawy skrzyni i wymiany sprzęgła, ja mam problem z 4 biegiem ale przynajmniej orientacyjnie poznam ceny. Części do skrzyni kupowałeś w serwisie??
Anonymous - 30-05-2008, 09:48
Ursus, tego jeszcze nie wiem. Prawdopodobnie dziś będę wiedział... ale tanio nie będzie :/ Wiesz, wszechobecny wpływ drogiej ropy...
A tak na serio, to robie to w warsztacie. Mechanik sprowadza części, więc ich cene bede znał na koniec. Jak już będę wiedział co i jak, dam znać.
Ursus - 30-05-2008, 11:16
Jasne poczekam:) Ja właśnie gromadzę fundusze i chciałbym zacząć temat za około 1,5 miesiąca.
|
|
|