To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Fotografia i Grafika - Odzysk zdjęć - karta Pretec SD 512 MB

karolgt - 31-05-2008, 18:03

po pierwsze: nie formatuj karty - bo wtedy danych prawie napewno nie odzyskasz
po drugie: nie rób nowych zdjęc, bo tym bardziej bedzie trudno odzyskać poprzednie zdjęcia

Nie wiem czy TEN program potrafi odzyskiwac dane z nosnikow SD,ale mozesz sprobowac. A jak nie to poszukac programow tego typu, ale najwazniejsze, zebys na karcie NIC nie zapisywał.

akbi - 31-05-2008, 22:02

spróbuj skorzystać z innego czytnika kart w innym kompie ... ja mam taką jedną kartę, której nie czyta mi aparat (nagle przestał czytać), a nadal mogę z niej korzystać w czytniku w laptopie
gulgulq - 02-06-2008, 13:09

tez nei weim czy odzyskuje z kart SD ale sprobowac warto:
http://www.driverescue.net/

programik za free, sprawdony wielokrotnie na swoich przypadkowych skasowaniach, padnietych tablicach partycji i takie tam ;) :)

Student - 02-06-2008, 13:16

Dobre oprogramowanie potrafi odzyskać do 10 krotnego nagrania na nośniku, tylko jest to już wyższa szkoła jazdy.
kael77 - 02-06-2008, 14:15

Badcopy Pro - lepszego jeszcze nie znalazłem. Radził sobie z uwalonymi Kingstonami i kilkoma kartami firmy "Made In Taiwan/China/Vietnam".
rafq - 19-06-2008, 21:42

Fular napisz jak Ci poszło i czego użyłeś.
Marcino - 21-06-2008, 13:05

Bad COpy Pro lub EasyCDRecowery......... naprawde działaja
Bartek3g - 31-01-2009, 02:56

Cytat:
po pierwsze: nie formatuj karty - bo wtedy danych prawie napewno nie odzyskasz
Bajka ;-)
Co do kolegi to szkoda ,ze tu wczesniej nie zagladnalem...jest taki bardzo prosty program media undelete ;-) naprawde skuteczny. Wogole widzial Ci karte czytnik?Fizycznie ze istenieje czy wogole nie byla widoczna? Bo jesli nie byla widoczna to zmarla zwyczajnie i wtedy juz tylko pro serwis to moze zrobic.

dominikg - 01-02-2009, 15:04

Jeśli chodzi o odzysk zdjęć/filmików z kart flashowych, to kiedy nic nie pomagało to to zawsze dawało radę. Gorąco polecam.

PC Inspector Smart recovery

Pozdrawiam.

Voltron - 01-02-2009, 23:01

Profesjonalny program do odzyskiwania danych to ontrack odzyska wszystko jeżeli nośnik danych nie jest fizycznie uszkodzony, niestety trzeba mieć licencję, ale jakby coś piszcie na priv mogę na w tym programie odzyskać dane w pracy...

Pozdrawiam.

dlugi-zabrze - 04-07-2009, 21:38

Ja, jak odzyskiwalem swoje zdjecia z dysku po formacie, uzylem programu FINAL RECOVERY w wersji portable..jak to portable, potrzebowal niecow iecej czasu na to, zeby wszystko zrobic tak jak powinien, bawilem sie z tym spoooro czasu,ale udalo sie i do tej pory jestem zadowolony, wszystkie swoje zdjecia udalo mi sie odzyskac :)
Yoshiko - 07-09-2009, 11:19

Witam.
Podczepię się pod temat, ponieważ mam ten sam problem.
Karta Kingstone odmówiła posłuszeństwa, jest na niej około 200 zdjęć ze zlotu z Zarzecza i nie chciałabym ich stracić. Jak sobie poradzić z odzyskaniem danych skoro ani aparat ani czytniki zew nie widzą jej. Czy jest jakaś możliwość reanimacji, czy mogę ją oprawić w ramkę,powiesić na ścianie i podpisać, że tam są piękne obrazki za zlotu???

karolgt - 07-09-2009, 11:29

ja ostatnio potrzebowałem odzyskać z uszkodzonej karty różne dane.

Ten program sobie z tym poradził :)