To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] kropki i dziurki na szybie w colcie

p0gr0m - 01-06-2008, 15:29
Temat postu: [ALL] kropki i dziurki na szybie w colcie
witam
mam pytanie czy da rade jakos usunac male kropeczki na szybie od kamyczkow i od wycieraczek-mam takie zaokraglenia , czy sa do tego jakies preparaty , i czy duzo z tym roboty ? a moze ktos gdzies w jakims warsztacie to robil ile taka przyjemnosc kosztuje i czy efekt jest zadawalajacy ?

pawela - 01-06-2008, 16:03

jeśli odprysk jest mniejszy niż dwuzłotówka to takie miejsce wypełnia się żywicą i utwardza. Szanujący się serwis wymiany szyb powinien mieć to tego odpowiedni sprzęt.
Anonymous - 01-06-2008, 16:55

No ja z tego co wiem to odpryski dadzą radę załatać, ale jak masz "pajączka" albo jak ja miałem w tico sznyte ok. 10 cm to już powiedzieli, że NO FUCKI`N WAY. Warto zajechać i podpytać, to nic nie kosztuje a może dadzą radę. Znajdź jakiś warsztat, który wstawia szyby w okolicy i powiedzą, czy wymiana szyby czy nie. Nowa szyba, ze wstawieniem to pewnie jakieś 300-350 pln.
Hugo - 01-06-2008, 19:33

stasiak86 napisał/a:
Nowa szyba, ze wstawieniem to pewnie jakieś 300-350 pln.
Wymieniałem przednią szybę w CAO w Komornikach pod Poznaniem. Szyba (tańsza niebieska Nordglass) to koszt 240 zł + wklejenie 90 zł.
Anonymous - 12-06-2008, 10:34

Do polerowania szyb jest specjalna pasta. Usuwa rysy itd. Jest to troche czasochlonne zajecie ale warto. Szukaj na allegro np. http://www.allegro.pl/ite...wys_gratis.html