Carisma - Techniczne - po zgaszeniu carismy słychac po czasie wypchnięte powietrze
Anonymous - 01-06-2008, 23:31 Temat postu: po zgaszeniu carismy słychac po czasie wypchnięte powietrze Witam,
mam problemik, wczoraj przeczyściłem przepustnice, wszystko by było okey ale... po zgaszeniu silnika po chwili słychac jak by zebrane powietrze wystrzeliwało lekko z pod maski... o co chodzi ?? jesli ktoś zna przyczyne byl bym wdzieczny. Dodam jeszcze ze przed czyszczeniem nic takiego sie nie działo, sprawdziłem czy wszystko jest na miejscu i oczywiście tak wszystko podłaczone i zamontowane tak jak w pierwotnym stanie. mam carisme 2001r 1,8 gdi
saphire - 02-06-2008, 12:50
Może ci się teraz przesłona przepustnicy lekko zacina/zaciera o ścianki gardzieli. Masz na linke czy z krokowcem?
Anonymous - 02-06-2008, 14:52
z krokowcem
saphire - 03-06-2008, 12:42
Skoro robiłeś tylko czyszczenie przepustnicy a to sapanie pojawiło się po tym to pewnie ma z tym związek. Wężyki od obiegu grzewczego identycznie popodłączałeś? Uszczelki nie uszkodziłeś? Opaski na trąbie słonia porządnie zapięte? Posprawdzaj wszystko dokładnie...
Anonymous - 03-06-2008, 16:17
fakt poprzestawiałem przesłone przepustnicy i jest narazie oki :] jeszcze potestuje i dam znać dzieki za szybką pomoc
|
|
|