Forum ogólne - Przesyłka alufelg- jak zorganizować ?
turek61 - 03-06-2008, 12:40 Temat postu: Przesyłka alufelg- jak zorganizować ? Witam.
Zamierzam kupić od jednego z kolegów z forum alufelgi ( 5 szt. + 2 opony )Cenę już ustaliliśmy ale pozostaje kwestia dostawy.Felgi są w Bogatyni k/Legnicy a ja mieszkam koło Szczecina.
Dzwoniliśmy juz do kilku firm ale wszystkie dostarczają przesyłki do 30 kg.I tu pierwsze pytanie: Ile waży jedna ori felga Mitsu 6 x15" i ew. dwie opony ? Jest to o tyle ważne gdyż trzeba będzie zrobić kilka paczek co wpływa na koszt przesyłki.Wstępnie firmy wyceniły koszty na ok. 150 zł.
Czy znacie jakiś inny, tańszy sposób nie licząc osobistego odbioru ?
Może ktoś z Was ma doświadczenie w tej kwestii ?
A może któryś z kolegów MM z dolnośląskiego dużym samochodem wybiera sie w najbliższym terminie nad Morze drogą nr 3 przez Gorzów Wlk. i chciałby pomóc ?
cns80 - 03-06-2008, 12:58
Jak kupowałem 4 sztuki 13"/6" z oponami 205 to przyszło w jednej paczce za 66 PLN. Ew. można rozdzielić na dwie paczki.
akbi - 03-06-2008, 13:18
turek61 napisał/a: | zy znacie jakiś inny, tańszy sposób nie licząc osobistego odbioru ? |
jak kolega, od którego kupujesz felgi ma możliwość zapakowania je na palecie to mogę załatwić Ci DHLa za 70pln
... jeśli nie ma możliwości, to proponuje wysłać dwie paczki (po 2 felgi) koszt będzie chyba nawet tańszy ... ok 50-60 pln
...jak coś to pisz PW
gulgulq - 03-06-2008, 13:37
ja jak kupilem alusy to dostalem dwie paczki po 2 felgi - za przesylke 85 zeta
swoje stare mangelsy jak ważylem (15" alu plus gumy 185/60)- to cos kolo 15 kg sztuka byla
krzychu - 03-06-2008, 13:49
No pakujesz na palete owijasz folia dzwonisz np. do DHL zamawiasz kuriera podajac wage, wymiary itd robia wycene przez telefon a potem przyjezdza kurier.
Krzychu
Matejko - 03-06-2008, 15:12
albo moze jacys znajomi maja umowe z firma kurierska i placa stala oplate niezaleznie od wagi paczki - znajomy z warszawy w kazdy zakatek polski czy to felgi czy opony *4 zawsze 20zl
turek61 - 03-06-2008, 15:52
Kurczę nie spodziewałem sie takiego odzewu
dzięki koledzy....
cns80 napisał/a: | Jak kupowałem 4 sztuki 13"/6" z oponami 205 to przyszło w jednej paczce za 66 PLN. Ew. można rozdzielić na dwie paczki. |
Tak ale to tak jak Mateusz pisze.Firma ma podpisana umowę z firma kurierską i dlatego wychodzi taniej.
akbi, dzisiaj zadzwonię i sie zorientuję.
Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić ?
akbi - 03-06-2008, 15:57
turek61 napisał/a: | akbi, dzisiaj zadzwonię i sie zorientuję.
Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić |
chyba, źle napisałem swojego powyższego posta
turek61, ja mam umowę z DHLem podpisaną, dlatego jak Ci odpowiadają stawki, które napisałem w powyższym poście to daj znać na PW ... upewnij się tylko, czy ktoś Ci to wyślę na palecie (4szt) czy 2 paczki (po 2szt)
Matejko - 03-06-2008, 18:25
Cytat: | Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić ? |
e-e umowa dotyczy tylko paczek wychodzacych od niego
a jeszcze taka opcja pksy nie jezdza z legnicy do szczecina??
turek61 - 11-06-2008, 13:28
W związku z tym że alusy juz do mnie jadą :
ale bez nakrętek w zw. z tym prosiłbym jeszcze o poradę w sprawie ich rozmiarów.
Co powinienem wiedzieć przed ich kupnem ?
Czy te beda pasowały ?
http://www.allegro.pl/ite...a_nakretki.html
albo te ale te juz trochę droższe:
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
gulgulq - 11-06-2008, 13:43
ja kupilem a HBM, ale do nieoryginalnych - OK
cns80 - 11-06-2008, 13:56
Te pierwsze nakrętki sprzedaje nasz forumowicz. Pochodzą ze Space Starów i Carism Pogadaj z nim na PW (nick: futrzany).
turek61 - 11-06-2008, 14:26
cns80 napisał/a: | e pierwsze nakrętki sprzedaje nasz forumowicz. Pochodzą ze Space Starów i Carism Pogadaj z nim na PW (nick: futrzany). |
Super... już piszę.....
[ Dodano: 13-06-2008, 17:23 ]
Felgi dojechały i w tym miejscu WIELKIE dla Arka.
Nakrętki zamówione u futrzanego w drodze....
Ten temat dowodzi, że MM-aki to super rodzina.
Kończę wątek a c.d. w niebieskim linku poniżej
Anonymous - 17-06-2008, 21:55
ja przejeżdżam dużym busem dość czesto w okolicach bogatyni-dokłdnie jadąc do niemiec jade przez jedrzychowice, do szczecina nie dojeżdżam, lecz brat kolegi mitsumaniaka RAFAŁ SZCZECIN co wekkend przyjeżdża do wrocka, wiec jest jakiś pomysł,
turek61 - 20-06-2008, 14:29
wolf napisał/a: | ja przejeżdżam dużym busem dość czesto w okolicach bogatyni-dokłdnie jadąc do niemiec jade przez jedrzychowice, do szczecina nie dojeżdżam, lecz brat kolegi mitsumaniaka RAFAŁ SZCZECIN co wekkend przyjeżdża do wrocka, wiec jest jakiś pomysł, |
Dzięki wolf za propozycję, którą może kiedyś trzeba będzie wziąć pod uwagę.
Póki co sprawa załatwiona- patrz post powyżej.
Dzieki....
|
|
|