To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Przesyłka alufelg- jak zorganizować ?

turek61 - 03-06-2008, 12:40
Temat postu: Przesyłka alufelg- jak zorganizować ?
Witam.
Zamierzam kupić od jednego z kolegów z forum alufelgi ( 5 szt. + 2 opony )Cenę już ustaliliśmy ale pozostaje kwestia dostawy.Felgi są w Bogatyni k/Legnicy a ja mieszkam koło Szczecina.
Dzwoniliśmy juz do kilku firm ale wszystkie dostarczają przesyłki do 30 kg.I tu pierwsze pytanie: Ile waży jedna ori felga Mitsu 6 x15" i ew. dwie opony ? Jest to o tyle ważne gdyż trzeba będzie zrobić kilka paczek co wpływa na koszt przesyłki.Wstępnie firmy wyceniły koszty na ok. 150 zł.
Czy znacie jakiś inny, tańszy sposób nie licząc osobistego odbioru ?
Może ktoś z Was ma doświadczenie w tej kwestii ?
A może któryś z kolegów MM z dolnośląskiego dużym samochodem wybiera sie w najbliższym terminie nad Morze drogą nr 3 przez Gorzów Wlk. i chciałby pomóc ?

cns80 - 03-06-2008, 12:58

Jak kupowałem 4 sztuki 13"/6" z oponami 205 to przyszło w jednej paczce za 66 PLN. Ew. można rozdzielić na dwie paczki.
akbi - 03-06-2008, 13:18

turek61 napisał/a:
zy znacie jakiś inny, tańszy sposób nie licząc osobistego odbioru ?

jak kolega, od którego kupujesz felgi ma możliwość zapakowania je na palecie to mogę załatwić Ci DHLa za 70pln

... jeśli nie ma możliwości, to proponuje wysłać dwie paczki (po 2 felgi) koszt będzie chyba nawet tańszy ... ok 50-60 pln

...jak coś to pisz PW

gulgulq - 03-06-2008, 13:37

ja jak kupilem alusy to dostalem dwie paczki po 2 felgi - za przesylke 85 zeta

swoje stare mangelsy jak ważylem (15" alu plus gumy 185/60)- to cos kolo 15 kg sztuka byla

krzychu - 03-06-2008, 13:49

No pakujesz na palete owijasz folia dzwonisz np. do DHL zamawiasz kuriera podajac wage, wymiary itd robia wycene przez telefon a potem przyjezdza kurier.

Krzychu

Matejko - 03-06-2008, 15:12

albo moze jacys znajomi maja umowe z firma kurierska i placa stala oplate niezaleznie od wagi paczki - znajomy z warszawy w kazdy zakatek polski czy to felgi czy opony *4 zawsze 20zl
turek61 - 03-06-2008, 15:52

Kurczę nie spodziewałem sie takiego odzewu :shock:
dzięki koledzy....
cns80 napisał/a:
Jak kupowałem 4 sztuki 13"/6" z oponami 205 to przyszło w jednej paczce za 66 PLN. Ew. można rozdzielić na dwie paczki.

Tak ale to tak jak Mateusz pisze.Firma ma podpisana umowę z firma kurierską i dlatego wychodzi taniej.

akbi, dzisiaj zadzwonię i sie zorientuję.

Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić ?

akbi - 03-06-2008, 15:57

turek61 napisał/a:
akbi, dzisiaj zadzwonię i sie zorientuję.

Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić

chyba, źle napisałem swojego powyższego posta :?

turek61, ja mam umowę z DHLem podpisaną, dlatego jak Ci odpowiadają stawki, które napisałem w powyższym poście to daj znać na PW ... upewnij się tylko, czy ktoś Ci to wyślę na palecie (4szt) czy 2 paczki (po 2szt)

Matejko - 03-06-2008, 18:25

Cytat:
Matejko, czy ja dobrze zrozumiałem twojego posta ? Ty masz takiego kolegę i można byłoby to załatwić ?

e-e umowa dotyczy tylko paczek wychodzacych od niego

a jeszcze taka opcja pksy nie jezdza z legnicy do szczecina??

turek61 - 11-06-2008, 13:28

W związku z tym że alusy juz do mnie jadą :

ale bez nakrętek w zw. z tym prosiłbym jeszcze o poradę w sprawie ich rozmiarów.
Co powinienem wiedzieć przed ich kupnem ?
Czy te beda pasowały ?
http://www.allegro.pl/ite...a_nakretki.html

albo te ale te juz trochę droższe:
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html

gulgulq - 11-06-2008, 13:43

ja kupilem a HBM, ale do nieoryginalnych - OK :)
cns80 - 11-06-2008, 13:56

Te pierwsze nakrętki sprzedaje nasz forumowicz. Pochodzą ze Space Starów i Carism :) Pogadaj z nim na PW (nick: futrzany).
turek61 - 11-06-2008, 14:26

cns80 napisał/a:
e pierwsze nakrętki sprzedaje nasz forumowicz. Pochodzą ze Space Starów i Carism :) Pogadaj z nim na PW (nick: futrzany).
:wink:
Super... już piszę.....

[ Dodano: 13-06-2008, 17:23 ]
Felgi dojechały i w tym miejscu WIELKIE :notworthy: :notworthy: :notworthy: dla Arka.
Nakrętki zamówione u futrzanego w drodze....
Ten temat dowodzi, że MM-aki to super rodzina.
Kończę wątek a c.d. w niebieskim linku poniżej :wink:

Anonymous - 17-06-2008, 21:55

ja przejeżdżam dużym busem dość czesto w okolicach bogatyni-dokłdnie jadąc do niemiec jade przez jedrzychowice, do szczecina nie dojeżdżam, lecz brat kolegi mitsumaniaka RAFAŁ SZCZECIN co wekkend przyjeżdża do wrocka, wiec jest jakiś pomysł,
turek61 - 20-06-2008, 14:29

wolf napisał/a:
ja przejeżdżam dużym busem dość czesto w okolicach bogatyni-dokłdnie jadąc do niemiec jade przez jedrzychowice, do szczecina nie dojeżdżam, lecz brat kolegi mitsumaniaka RAFAŁ SZCZECIN co wekkend przyjeżdża do wrocka, wiec jest jakiś pomysł,

Dzięki wolf za propozycję, którą może kiedyś trzeba będzie wziąć pod uwagę.
Póki co sprawa załatwiona- patrz post powyżej.
Dzieki....