[92-96]Galant E5xA - galant 1,8 +gaz - regulacja?
Anonymous - 04-06-2008, 07:59 Temat postu: galant 1,8 +gaz - regulacja? Witam ponownie.
Jak zawsze na wiosne/lato cos mi sie urodzi:)
Pytaie - czy po roku instalacja gazowa moze wymagac regulacji? Problem jest taki : w zime nie korzystałem z klimy (okazalo sie sie zawor bezp wywalil caly gaz ) i po nabiciu spalanie i obroty szaleja. Zauwazylem tez niepokojący zwiazek spadania obrotow z elektryka/ wspomaganiem??
Po ostatnim tankowaniu zauwazylem ze spalanie ladnie poszlo w gore... jakies dobre rady macie oprocz tej w stylu - sprzedaj hehehe:)
Krzyzak - 04-06-2008, 10:46
kazda instalacja LPG wymaga okresowej regulacji
Anonymous - 04-06-2008, 11:01
instalacja regulowana w zeszłym roku na wiosne po wymianie parownika.
Podobno zalecana regulacja po kazdych 15 tys. Ja przejechałem jakies 6 - 7 tys..
A co myslicie odnosnie tego sprzegania na lini instalacja - wspomaganie (elektryka)?
Krzyzak - 04-06-2008, 14:25
instalacje sie reguluje 2x w roku w zimie i po zimie - gdy zmienia sie sklad mieszanki propan/butan
co do sprzegania - malo prawdopodobne, choc inwencja "tforcza" naszych gazownikow nie zna granic
Anonymous - 05-06-2008, 09:47
hmmm, no w sumie tak. Ale jak tlumaczyc te problemy? wymiana parownika i regulacja nie poprawila tematu w zeszlym roku... mam wrazenie ze cos z elektryka nie tak.. nieraz jak domykam okna to lekko obroty spadaja.. zesz no.
No nic, na benzynie dobrze smiga to jezdze do piatku do regulacji.
|
|
|