Sport - Inne - Jaki rower ;)??
gulgulq - 06-06-2008, 11:05 Temat postu: Jaki rower ;)?? Misie,
pomału dojrzwam i zbieram fundusze na zakup rowerku. Interesuje mnie taki połgórski, połszosowy - bede wykorzystywal do brykania po asfalcie, lesie i czasmi jakis wypad w górki.
Za duzo kasiory nie chce wyrzucic - jakies 1000- 1200 zł plus ewentualnie akcesoria (licznik, kask itp).
Wypatrzylem na razie 2 rowerki:
http://www.decathlon.com....r-5-2-34976523/
http://www.arkus.com.pl/p...mtb/art266.html
Ktos z fachowcow moze poceniac czy warto kupic lub ewentualnie polecic inny model/inny producent. Na co zwrocic uwage przy kupnie ??
pawela - 06-06-2008, 11:11
co do RockRidera. Pracuję przy kredytach w Decathlonie i nieraz miałem okazję dobrze pomacać ten rowerek. U nas schodzi na pniu, bardzo dobra jakość w stosunku do ceny. Najlepiej pogadać ze sprzedawcami, dokładnie, powoli. Można się nim przejechać po sklepie.
A i jak chcesz brać na raty to Cetelem Bank w Decathlonach ma teraz promocję 'Kredyt 0%'.
Żadnych kosztów, spłacasz wartość towaru i tyle
Warto o to negocjować z doradą kredytowym
gulgulq - 06-06-2008, 11:25
RockRidera kiedys kupowalismy z moją ex i fajny sprzecik faktycznie .
Ciekawy jestem tyko jak z trwałością ??
stanik - 06-06-2008, 11:47
Ja tez jestem ciekaw trwalosci takich rowerkow. Kiedys moj tata kupil rower Grand, tydzien pozniej pojechal na mazury i najpierw okrecil sie pedal w gwincie (ale jakos siedzial, wiec tata jezdzil, ale dwa dni pozniej urwal sie lancuch .... i to juz byl jawny koniec tego roweru u nas w domu, po powrocie tata kupil wheleera ). Ale moze teraz podniesli jakosc? (zarowno marka Grand jak i inne tym podobne niskobudżetowe marki) Co do wyboru roweru w podobnej cenie do Twojej to niedawno byla fajna dyskusja, gdzie sporo napisano:
http://www.mitsubishi-gra...highlight=rower
Pozdrawiam
Marcin-Krak - 06-06-2008, 14:15
gulgulq napisał/a: | pomału dojrzwam i zbieram fundusze na zakup rowerku. |
Chcesz go mieć koniecznie na wakacje ? Bo jeśli masz kupić teraz i mało na nim jeździć, to poczekaj do września- października. Zaczną się promocje, a wtedy można wyrwać coś naprawdę sensownego w równie dobrej cenie.
Co do tego rockridera czy jak mu tam - produkty z decathlonu - jedne są fajne i nawet nie są jednorazowe, a inne po prostu są Nie znam roweru - ale moim zdaniem lepiej dołożyć więcej kasy i kupić coś bardziej firmowego, ale to jest tylko moje zdanie (nie mam obsesji posiadania przedmiotów firmowych)
pawela napisał/a: | Można się nim przejechać po sklepie. |
Yyyy no faktycznie - zawsze może pojeździć po tych skałkach co są przy butach
Poza tym polecam zrobić sobie maraton po sklepach z rowerami i popytać co i jak. W niektórych w Krakowie jak się dobrze zakręcisz, to kask, licznik i inne bajery możesz mieć np za 50% - co jest już jakąś oszczędnością.
gulgulq - 06-06-2008, 14:35
..moze Admin przeniesie teamt, i podepnie pod tego co Stanik wskazał
co do rowera, nie jestem jakims tam super wyczynowcem, i też niemam obsesji nad markami (no może Mitsubishi), rower taki na wypady, 2 razy w tygodniu rekreacja plus od czasu do czasu jakaś wycieczka do miasta - dlatego też niechce jakiegoś cuda za ileś tam tyś. bo szybciej zniknie niz zdąże zrobić zakupy
stanik - 06-06-2008, 15:07
no ja jedno co bym się trzymał, nie kupować w jakimś super czy hiper markecie. Tak jak elektroniki się tam generalnie nie kupuje, tak i roweru też bym nie kupił. Preferuję jednak sprawdzone marki (za tą cene spojonie znnajdziesz, co widać w tamtym drugim wątku) a małe sklepiki bedace autoryzowanymi dealerami (z jednym czy dwoma serwisantami bedacymi fanatykami rowerow) jakos tak mi sie wydaje ze potem lepiej dbaja o klientow jak trzeba cos poprawic. Oczywiscie pewnie wszedzie sa wyjatki, ale ja jednak lubie znac osobiscie kogos kto sie zajmuje moim rowerem, czasem mozna pogadac, doradzi. A w takim molochu jest sie jednym z kilku tysiecy klientow a do tego jest 20-tu sprzedawcow/serwisantow z roznym poziomem wiedzy i zaangażowania.
Pozdrawiam
|
|
|