To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Pomocy! Cos ,,wyje" z tyłu auta. Co to może byc?

Anonymous - 08-06-2008, 09:58
Temat postu: Pomocy! Cos ,,wyje" z tyłu auta. Co to może byc?
Od niedawna zauważylem że podczas manewru cos trzeszczy(piszczy,wyje) nie wiem jak to określic. Odgłos dobiega z prawej strony, chyba z tyłu. Nie potrafie tego dokladnie opisac bo nie znam sie na mechanice, ale moze ktos mial podobny problem.POZDRAWIAM
Anonymous - 08-06-2008, 16:50

Ten problemy maja niektore Outlandery. z tego co pamiatam to jakas wada fabryczna i podobno mieli to naprawiac w serwisie... ale poczekaj az ktos kto ma ten problem sie wypowie :)

Przy okazji kiedys byla drobna sprzeczka o to ze samochody dzieli sie na jakosciowo zaleznie od kraju.... no coz... moj ma 15 000 i nie ma ABSOLUTNIE zadnych wad ktore wymienialiscie na forum :) samochod jest z Hiszpani ...

Anonymous - 08-06-2008, 21:32

Poczekam, mam nadzieję, że będzie taka możliwość, by serwis to usunął za darmo, w co wątpię.
tomek.rzepek - 12-06-2008, 01:51

scharakteryzuj lepiej ten odgłos. U mnie dostał się kamień między simerblock wachacza (?tak to sie zwie?) i skrzypiało tylnie zawieszenie, a po deszczu piszczało na dołkach.
Hiszpan - 12-06-2008, 08:05

mati2 napisał/a:
Ten problemy maja niektore Outlandery. z tego co pamiatam to jakas wada fabryczna i podobno mieli to naprawiac w serwisie... ale poczekaj az ktos kto ma ten problem sie wypowie :)

Przy okazji kiedys byla drobna sprzeczka o to ze samochody dzieli sie na jakosciowo zaleznie od kraju.... no coz... moj ma 15 000 i nie ma ABSOLUTNIE zadnych wad ktore wymienialiscie na forum :) samochod jest z Hiszpani ...

mat2, raczej serwis tego nie naprawi, (przynajmniej w ramach gwarancji), ponieważ ten problem wystepuje w nowych Outkach, a kolega domino210 ma Outka z 2004r (jeśli dobrze pamiętam)

Anonymous - 12-06-2008, 23:16

O dziwo - ten problem już się nie powtarza, bynajmniej na razie. Tak, Outlander jest z 2004 roku!
Snajpi - 06-12-2010, 14:23

domino210 napisał/a:
O dziwo - ten problem już się nie powtarza, bynajmniej na razie. Tak, Outlander jest z 2004 roku!

U mnie było buczenie z tyłu ale nie podczas manewru tylko podczas jazdy (takie jak np. najeżdżasz przy 120 na wypukłe znaki poziome na drodze).
Okazało się, że to zblokowany klocek - ponoć to znana przypadłość...
Skończyło się na przeczyszczeniu zacisków i "wyrównaniu" klocka i tarczy...