Off Topic - Stacja shell w Kielcach...wydaje mi sie ze w butelke nabijaj
Robson86 - 08-06-2008, 21:45
No dzisiaj zatankowalem za 303zl 65litrow paliwa niewiedzialem nawet ze mam taki duzy zbiornik paliwa. Najlepsze jest to ze samochod dalej jezdzil a komp mi wskazywal mozliwosc pokonania 80km...
Stacja shell w Kielcach...
Nie wiem co robic...ale wydaje mi sie ze w butelke nabijaja troszeczke...
Pozdroo
Chooper - 08-06-2008, 22:46
Robson86 napisał/a: | No dzisiaj zatankowalem za 303zl 65litrow paliwa niewiedzialem nawet ze mam taki duzy zbiornik paliwa. Najlepsze jest to ze samochod dalej jezdzil a komp mi wskazywal mozliwosc pokonania 80km...
Stacja shell w Kielcach...
Nie wiem co robic...ale wydaje mi sie ze w butelke nabijaja troszeczke... |
po pierwsze to nie Twój dział, bo do spalania w GDI jest osobny temat, a po drugie to do baku wchodzi lekko ponad 60 L. mi się ostatnio zmieściło 63
w butelkę nabijać nie mogą (patrz temat o stacjach benzynowych i przepisach )
Robson86 - 08-06-2008, 23:11
Chooper napisał/a: | po pierwsze to nie Twój dział, bo do spalania w GDI jest osobny temat, a po drugie to do baku wchodzi lekko ponad 60 L. mi się ostatnio zmieściło 63 |
przepraszam
jesli mozesz skasuj moj post
Chooper napisał/a: | w butelkę nabijać nie mogą (patrz temat o stacjach benzynowych i przepisach ) |
to jak wytlumaczysz 65litrow wlanych do Carismy A komp wskazywal jeszcze mozliwosc przejechania 80km (wiem wiem ze kompowi sie nie wierzy ale...)
Pozdroo
Chooper - 08-06-2008, 23:31
Robson86 napisał/a: | przepraszam
jesli mozesz skasuj moj post |
nie mogę kasować
Robson86 napisał/a: | to jak wytłumaczysz 65litrow wlanych do Carismy |
sęk tkwi w odpowietrzeniu całego zbiornika i rury doprowadzającej paliwo, kiedyś były tu o tym dywagacje. A co do samej stacji, to primo jest to stacja koncernowa, a ponadto teraz obowiązują takie przepisy, że nie daj Boże jakby dystrybutory przekłamywały to stacja do zamknięcia i takie kary, że by sie odechciało włascicielowi (nie koncern). Potek w tym siedzi i już kiedyś poruszał ta kwestię. Dystrybutory, mają bardzo małą tolerancje błędu i z tego co pamiętam to częsciej jest ona na korzyśc tankującego.
Juiceman - 08-06-2008, 23:41
Chooper napisał/a: |
sęk tkwi w odpowietrzeniu całego zbiornika i rury doprowadzającej paliwo, kiedyś były tu o tym dywagacje. A co do samej stacji, to primo jest to stacja koncernowa, a ponadto teraz obowiązują takie przepisy, że nie daj Boże jakby dystrybutory przekłamywały to stacja do zamknięcia i takie kary, że by sie odechciało włascicielowi (nie koncern). Potek w tym siedzi i już kiedyś poruszał ta kwestię. Dystrybutory, mają bardzo małą tolerancje błędu i z tego co pamiętam to częsciej jest ona na korzyśc tankującego. |
Delikatnie bezedura(jesli od roku sie przepisy nie zmienily), przynajmniej nie caly rok temu potrzebowalem nalac benzyny do karnistra 5l wg. dystrybutora wlazlo 5,6l i watpie zeby sie jakos powiekszyl...
arekp - 09-06-2008, 00:12
Panowie .. tematy nie zwiazane z tematem w inne miejsce
|
|
|