To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Stacja shell w Kielcach...wydaje mi sie ze w butelke nabijaj

Robson86 - 08-06-2008, 21:45

No dzisiaj zatankowalem za 303zl 65litrow paliwa niewiedzialem nawet ze mam taki duzy zbiornik paliwa. Najlepsze jest to ze samochod dalej jezdzil a komp mi wskazywal mozliwosc pokonania 80km...
Stacja shell w Kielcach... :?
Nie wiem co robic...ale wydaje mi sie ze w butelke nabijaja troszeczke...
Pozdroo

Chooper - 08-06-2008, 22:46

Robson86 napisał/a:
No dzisiaj zatankowalem za 303zl 65litrow paliwa niewiedzialem nawet ze mam taki duzy zbiornik paliwa. Najlepsze jest to ze samochod dalej jezdzil a komp mi wskazywal mozliwosc pokonania 80km...
Stacja shell w Kielcach... :?
Nie wiem co robic...ale wydaje mi sie ze w butelke nabijaja troszeczke...

po pierwsze to nie Twój dział, bo do spalania w GDI jest osobny temat, a po drugie to do baku wchodzi lekko ponad 60 L. mi się ostatnio zmieściło 63 :D
w butelkę nabijać nie mogą (patrz temat o stacjach benzynowych i przepisach ;) )

Robson86 - 08-06-2008, 23:11

Chooper napisał/a:
po pierwsze to nie Twój dział, bo do spalania w GDI jest osobny temat, a po drugie to do baku wchodzi lekko ponad 60 L. mi się ostatnio zmieściło 63

przepraszam :P
jesli mozesz skasuj moj post
Chooper napisał/a:
w butelkę nabijać nie mogą (patrz temat o stacjach benzynowych i przepisach )

to jak wytlumaczysz 65litrow wlanych do Carismy :?: A komp wskazywal jeszcze mozliwosc przejechania 80km (wiem wiem ze kompowi sie nie wierzy ale...)
Pozdroo

Chooper - 08-06-2008, 23:31

Robson86 napisał/a:
przepraszam :P
jesli mozesz skasuj moj post

nie mogę kasować ;)

Robson86 napisał/a:
to jak wytłumaczysz 65litrow wlanych do Carismy :?:

sęk tkwi w odpowietrzeniu całego zbiornika i rury doprowadzającej paliwo, kiedyś były tu o tym dywagacje. A co do samej stacji, to primo jest to stacja koncernowa, a ponadto teraz obowiązują takie przepisy, że nie daj Boże jakby dystrybutory przekłamywały to stacja do zamknięcia i takie kary, że by sie odechciało włascicielowi (nie koncern). Potek w tym siedzi i już kiedyś poruszał ta kwestię. Dystrybutory, mają bardzo małą tolerancje błędu i z tego co pamiętam to częsciej jest ona na korzyśc tankującego.

Juiceman - 08-06-2008, 23:41

Chooper napisał/a:

sęk tkwi w odpowietrzeniu całego zbiornika i rury doprowadzającej paliwo, kiedyś były tu o tym dywagacje. A co do samej stacji, to primo jest to stacja koncernowa, a ponadto teraz obowiązują takie przepisy, że nie daj Boże jakby dystrybutory przekłamywały to stacja do zamknięcia i takie kary, że by sie odechciało włascicielowi (nie koncern). Potek w tym siedzi i już kiedyś poruszał ta kwestię. Dystrybutory, mają bardzo małą tolerancje błędu i z tego co pamiętam to częsciej jest ona na korzyśc tankującego.

Delikatnie bezedura(jesli od roku sie przepisy nie zmienily), przynajmniej nie caly rok temu potrzebowalem nalac benzyny do karnistra 5l wg. dystrybutora wlazlo 5,6l i watpie zeby sie jakos powiekszyl...

arekp - 09-06-2008, 00:12

Panowie .. tematy nie zwiazane z tematem w inne miejsce ;-)