[96-02]Colt CJ0 - Motaż rozpórki od EVO do CJ0.
Twaróg - 10-06-2008, 21:57 Temat postu: Motaż rozpórki od EVO do CJ0. Znalazlem na necie rozporke dedykowana do Mitsubishi Lancer Evo 4,5,6 - czy podejdzie ona bez problemu do CJ0 z 96 roku bez jakichkolwiek przeróbek? Oczywiscie chodzi mi o typowe Plug&Play
Anonymous - 17-06-2008, 20:40
wydaje mi sie że tak, głowy nie dam, ale laa moment bede stał przed tym samym dylematem, napisze jak zamontuje.
Twaróg - 17-06-2008, 21:01
Temat do zamknięcia - rozpórka pasuje i pomaga Coltowi w wchodzeniu w zakręty o wiele lepiej
Anonymous - 17-06-2008, 21:07
ok, czli dobrze kombinowaliśmy pozdrawiam, a pyt ile kosztowała? jaka to i gdzie? zakupiona?, pyt ku przyszłości?
Marcin-Krak - 17-06-2008, 21:39
wolf, możesz edytować swój ostatni post - bo coś w nim jest chyb anie tak
Twaróg napisał/a: | Temat do zamknięcia |
A czy może zostać
Podejrzewam, że Twoim śladem pójdą inni
Już widzę, że taki Jeden Jegomość ze Szczecina się zainteresował
Twaróg - 18-06-2008, 11:17
Hehehe, spoko - oczywiscie temat moze zostac otwarty
Koszt rozpórki: 200 zł.
Kupowane na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item374483335_374483335.html
Rafal_Szczecin - 18-06-2008, 20:48
Marcin-Krak napisał/a: | Już widzę, że taki Jeden Jegomość ze Szczecina się zainteresował |
zeby jeden dwoch, obydwaj ze szczecina, i zeby bylo gorzej to jeszcze z jednego domu
ja bym prosil jezeli to mozliwe o fotki jak to wszystko wyglada po zalozeniu i opis jak zalozyc
Twaróg - 26-06-2008, 10:33
Co montujemy: Rozpórka dedykowana - Mitsubishi Lancer EVO (IV, V, VI)
Auto w którym dokonano montażu: Mitsubishi Colt (CJ0)
Gdzie można zakupić: U tego Pana - http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7300530
Cena: 196 zł + przesyłka
Czas montażu: 15 min - 20 min
Trudność montażu (1-10): 1 (bardzo łatwo)
Potrzebne rzeczy: rozpórka, klucze nasadowe, 2 zwykłe podnośniki na boki auta lub 1 porządny na przód
Montaż zaczynamy od zatrzymania auta na płaskiej powierzchni, następnie wyciagnięcie kluczyka ze stacyjki i zaciągniecie hamulca ręcznego. Otwieramy maskę i bardzo leciutko luzujemy śruby od górnego mocowania (każda strona po 3 śruby). Następnie ustawiamy podnośniki na każdą ze stron i unosimy auto aby koła oderwały się od podłoża. Można także użyć 1 lepszego podnośnika i auto podnieść z przodu. Gdy już auto "wisi" nam w powietrzu to odkręcamy całkowicie wszystkie śruby, które wcześniej poluzowaliśmy.
Następnie trzeba przekręcić "rezonator powietrza" tak aby rozpórka nie dotykała go, ponieważ będziemy mieli w aucie niepotrzebne drgania przy wkręcaniu na obroty.
Po tej czynności zakładamy rozpórkę w miejsce do tego przeznaczone, opuszczamy lekko auto, aby śruby wyszły bardziej przez nasze "dziury w rozpórce" i dokręcamy wszystkie, aż do momentu gdy poczujemy poważniejszy opór. Następnie rozpórkę usztywniamy śrubami wbudowanymi przy niej - tak aby całość była sztywna i się nie ruszała. Po tej operacji opuszczamy auto i dokręcamy na maxa wszystkie śruby, których "dotykaliśmy".
Tak wygląda to po montażu.
Jeżeli komuś się przyda to nie pogniewam się jak wciśnie "Pomógł"
Wszystkim życzę udanego montażu
londolut - 26-06-2008, 11:25
Do CA0 chyba nie da rady tego zapodać co? Pewnie są inne rozstawy kielichów
Twaróg - 26-06-2008, 11:32
Zgadza się, musiałbyś mieć rozpórkę która pasuje do: Colt CA0, Lancer CB0, Lancer EVO I,II,III - zapytaj faceta u którego kupiłem swoją, może ma w ofercie.
mkm - 26-06-2008, 11:38
Szerokosc cao 1690mm, cjo 1680mm wg katalogu. "Tylko" i "az" cm roznicy na szerokosci, ale calego auta... Moze wlascicielowi cjo chcialoby sie zlapac wymiary "od sruby do sruby"?
Anonymous - 26-06-2008, 12:02
zacznijmy od tego ze w jednym colcie sa 3 sruby w drugim 2 rownie dobrze mozna dopasowac rozporke od golfa 2 jak to juz ktos kiedys robil.
Marino - 26-06-2008, 16:42
Twaróg, a jak wrażenia z jazdy z taką rozpórką?? jakie zmiany zauważyłeś ? czy gra jest warta świeczki w naszych drogowych warunkach ?
Rafal_Szczecin - 26-06-2008, 16:42
nie widac fot
[ Dodano: 26-06-2008, 16:43 ]
juz sa ! dziekuje Twarog, jak dobrze pojdzie, to rozporeczka juz 10'tego bedzie szla do mnie a jak nie to napewno w przyszlym miesiacu co do pomogl, to Twoj temat i tylko Ty mozesz dac sobie pomogl ,ale odemnie za pomoc masz " pomogl " w moim temacie o misiach .
pawela - 26-06-2008, 17:15
mugen napisał/a: | zacznijmy od tego ze w jednym colcie sa 3 sruby w drugim 2 rownie dobrze mozna dopasowac rozporke od golfa 2 jak to juz ktos kiedys robil. |
ja to robiłem, efekty rewelacyjne. Samochód dużo sztywniejszy, ciaśniej wchodzi w zakręt, w zestawie ze sportowymi sprężynami zmalała tendencja to podsterowności.
|
|
|