To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Kapela na zlot w Grudziadzu

Efa! - 02-06-2005, 14:04
Temat postu: Kapela na zlot w Grudziadzu
Mam propozycję: za flaszkę lub kilo kiełbasy z grilla wraz z moją kapelką rozrywkową (zespół Tangram z Bydgoszczy) zagramy Wam do tańca na zlocie :D

Co Wy na to?

Nagłośnienie mamy swoje, światła też. No i transport też - oprócz misia jest fajne C8.

Zapłata z Waszej strony (prócz tych w/w) to co najmniej SZAMPAŃSKIE HUMORY!

Czekam na odzew.

Firebee - 02-06-2005, 14:46

heh:P no nie może być:) to scene też macie w Realu załatwioną:)
Flaszka i kilo kiełbasy będzie dla każdego z Was:)
Pozdrawiam
FIrek

(reszta na PW, żeby nie psuć niespodziewanek:))

Firebee - 03-06-2005, 19:58

troszke zesmy polecieli nie w temacie, wiec ponizsze wiadomosci polecialy do OffTopic..
Pozdro
Firek

kordiank2 - 10-06-2005, 17:08

w offtopiku nic nie znalazłem, ale gały mi ostatnio nawalają :shock:
Efa! a mogę wziąć swój mikrofon i parapet z karaokiem?

Firebee - 10-06-2005, 17:29

Kordianku bierz wszystko co mozesz! na pewno sie przyda:P
Pozdro
Firke

kordiank2 - 11-06-2005, 08:56

Firebee napisał/a:
Kordianku bierz wszystko co mozesz! na pewno sie przyda:P
Pozdro
Firke

Firek... pytałem Efę :lol:

Efa! - 11-06-2005, 14:33

Spoko, można między innymi i karaoke urządzić - tylko jak teksty wyświetlisz?...
TNT - 11-06-2005, 19:50

Mozna wydrukowac a jak ktos posiada projektor wyswietlic na scianie czy jakos tak. Moge zabrac kompa a pioseneczki na niego mozna szybko wrzucic. Tylko potrzeba projektor lub jakis ekran moze byc tv.
Efa! - 12-06-2005, 19:57

To jak najbardziej przydałby się dobry klawisz - instrumenty midi z komputera brzmią horrendalnie źle, za to gdy peceta sprzęgnąć z syntezatorem, może być cacy.
kordiank2 - 13-06-2005, 08:39

Efa! napisał/a:
To jak najbardziej przydałby się dobry klawisz - instrumenty midi z komputera brzmią horrendalnie źle, za to gdy peceta sprzęgnąć z syntezatorem, może być cacy.

to wezmę kombajn jamachy z dużym wyświetlaczem - jak wrzucisz midi-kar z tekstem, to się wyświetla na tym displeju i nawet w nocy widać, bo się świeci :shock:

Efa! - 13-06-2005, 15:09

Kordian, a jaki masz klawisz? U nas w zespole kolega Janusz Winiarski gra na Yamaszce PSR2000 - niby tam też można na wyświetlaczu, ale za dużo kombinowania, bo pamięć mamy full od style'ów i brzmień (gramy na żywo, nie korzystamy więc z podkładów midi). Twój pomysł wstępnie uważam za godny rozpatrzenia.
Tylko muszę zaznaczyć, że wtedy chciałabym zawiadować całym zdarzeniem na scenie - wolę osobiście opiekować się sprzętem, a już w ogóle mikrofonami. Jeśli zatem będzie karaoke, to przyzwyczaj się do myśli, że prowadzimy je wspólnie.

W ogóle koncepcja całkiem do rzeczy :-) . Ale teksty lepiej na kartkach - jeżeli nie uda się skombinować dużego wyświetlacza, no bo wtedy by było genialnie - mam pulpit i światło punktowe, więc dosyć łatwo się czyta. Chyba że masz panel Yamahy taki duży, że okaże się praktyczniejszy..?

Odnośnie świateł: mamy własną rampę, 8 kolorowych lampek. Ale jeżeli ktoś miałby ochotę użyczyć fajnego osprzętu do efektów, np. dyskotekowego, to byłoby super!
Dodatkowe przody też mogłyby pomóc odpowiednio nagłośnić zabawę. My mamy 2 niskotonowe i 2 średnio-wysokie. Dobre, głośne, ale na większy areał być może przydałyby się dodatkowe kolumny...

Chooper - 13-06-2005, 15:58

mam dostęp do koguta policyjnego od Stara 8) można zdjąć niebieski klosz i po podłączeniu pod prostownik samochodowy ma sie całkiem przyjemny strobosko, nie obrotowy tylko błyskowy :lol:
kordiank2 - 14-06-2005, 14:37

Efa!
Yamaha starsza, ale jarsza (PSR-740). a to oznacza, że nie przejmujemy się pamięcią, bo czyta ze zwykłych 3,5'dyskietek. wyświetlacz pokazuje teksty bez polskich fontów po 2 linijki i zaznacza w negatywie fragment, który akurat jest śpiewany. rozmiar czcionki to ok.1cm. utwory, którymi dysponuję to oprócz "klasyki poskiego rocka" jakieś evergreeny i hity ostatnich lat (w tym britney :shock: ).
jak się boisz, że mikrofony utoną w jeziorze, to mogę wziąć jakiś bezprzewodowiec (monacor), który da się przywiązać łańcuchem, bo ma pętelkę :lol:
raczej wolałbym nie prowadzić imprezy karałokie, ale nie mógłbym wszystkiego zrzucić na twoje barki :arrow: możesz na mnie liczyć

Efa! - 16-06-2005, 16:11

Ok, ja mam ponad dwa tysiące piosenek w karaoke - myślę, że razem zbierzemy dużą bazę. Tylko pytanie: czy ten pomysł (karaoke) będzie dla wystarczającej grupy ludzi mile widziany? Wszak ktoś musi się bawić, by to miało sens. I poza tym warto by pomyśleć o jakimś gadżecie, czy czymś-tam w nagrodę dla zwycięzcy...
Hubeeert - 16-06-2005, 18:27

Piwo dla Zwycięzcy funduje Hubeeert