Potrzebna Pomoc - Potrzebna krew - Kraków
gulgulq - 17-06-2008, 13:03 Temat postu: Potrzebna krew - Kraków Misie, wiem ze na was mozna liczyc wiec wrzucam ogłoszenie:
Kochani potrzebna jest krew dla chorego na białaczkę 26 letniego chłopaka. Chłopak zachorował dwa miesiące temu, ma sporo szczęścia, bo okazało sie że dawcą szpiku może być jego siostra.Teraz potrzeba krwi dla niego.Grupa nie ma znaczenia choć on potrzebowałby 0 A RH+. Bank krwi wymienia na taka której potrzebuje. Jeśli ktoś chciałby i mógłby pomóc to podaje dane które należy podać w punkcie krwiodawstwa Łukasz Kobyłczyk oddział hematologii Kraków ul.Kopernika 17 31-501. Proszę też o modlitwę za niego i jego dziewczynę.
W Krakowie krew można oddać w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, które mieści się przy ul. Rzeźniczej 11
Telefon: 012-2618820
Można przyjść w godzinach 7.15-16.30 (należy być po lekkim posiłku)
Trzeba zaznaczyć, że krew ma być dla Łukasza Kobyłczyka ul.Krasickiego 14b Chełmek, leżącego na oddziale hematologii przy ul. Kopernika 17 (31-501 Kraków).
Nie wiem jak to jest z oddawaniem krwi w innych częściach kraju ale myśle że chyab jest możliwe oodanie krwi dla kogoś konkretnego.
akbi - 17-06-2008, 13:09
gulgulq napisał/a: | Nie wiem jak to jest z oddawaniem krwi w innych częściach kraju ale myśle że chyab jest możliwe oodanie krwi dla kogoś konkretnego. |
Oczywiście jest taka sama możliwość, jakbyś oddawał krew na miejscu. Kwestia tylko przesłania pocztą zaświadczenia z punktu Krwiodawstwa.
gulgulq, śledź proszę sprawę, ja pójdę oddać krew za 2 tygodnie, jeśli do tego czasu nadal będzie potrzebna krew to daj koniecznie znać wezmę odpowiednie zaświadczenie i prześlę je na wskazany wyżej adres.
gulgulq - 17-06-2008, 13:30
gdzieś za ok. 3 tygodnie chłopak ma mieć przeszczep wiec wtedy bedzie potrzebna największa ilosc krwi.
Jak coś będe wiedział oczywiście dam znać .
akbi - 17-06-2008, 13:36
gulgulq, podaj jeszcze w jakim szpitalu leży - bo to trzeba podać w stacji Krwiodawstwa, wydaje mi się, że to ten sam co leżał WRCfan ...ale nie pamiętam już tej nazwy
gulgulq - 17-06-2008, 13:43
Szpital Uniwerystecki w Krakowie
Oddział Kliniczny Kliniki Hematologii
31-501 Kraków, ul. Kopernika 17
tel. (0-12) 424-76-00, 424-74-26
JCH - 17-06-2008, 16:00
25-go się wybieram tak więc mam nadzieję, że będzie ode mnie papierek
Prośba tylko:
Czy mógłbyś wytłuścić dane chłopaka i szpitala i podać gdzie wysyłać zaświadczenia?
gulgulq - 18-06-2008, 07:19
zrobione
Student - 18-06-2008, 08:05
O właśnie o to chodziło.
Ja w tym tygodniu nie dam rady ale spróbuję w następnym.
Mam pytanie" ... czy trzeba zaświadczenie wysyłać pocztą bo jest jeszcze Fax i skan np.PDF na meila"..dla mnie to szybciej i wygodniej.
Jak to jest będą honorować.
gulgulq - 18-06-2008, 08:27
do konca nie wiem, ustalam wlasnie gdzie dokladnie wysyłać zaświadczenia
z tego co się dowiedziałem wysyłanie nie zaswiadczeń jest koniecznie, chyba usprawnili system informatyczny i z rezerwowaniem krwii nie ma problemu...
Marcin-Krak - 04-07-2008, 23:30
Czy krew jest nadal potrzebna
gulgulq - 30-07-2008, 14:00
Misie, Łukasz jest już po przeszczepie i z informacji które otrzymałem rokowania lekarzy sa brdzo pozytywne.
Jak narazie nie potzrebna jest krew.
Wszystkim którzy pomogli składam serdeczne podziękowania .
|
|
|