To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Elektryczne szyby

rosomak1983 - 17-06-2008, 16:19
Temat postu: Elektryczne szyby
Nie działa mi jedna elektryczna szyba z tyłu. No i mam pytanie co jest najczęsciej przyczyną awarii. Słyszałem ze linka ale nie słyszę zeby silniczek pracował u mnie. Bede niedługo rozkręcał żeby sprawdzic co tam sie dzieje. Czy to mozliwe zeby cos tam nie łączyło ? Mieliscie taka awarie i jak sobie z nia poradziliscie. Gdyby ewentualnie trzeba było nowy silniczek to ile to bedzie kosztowac?
stary alfer - 17-06-2008, 16:26

rosomak1983, typuję Cię na mistrza w zakładaniu nowych tematów :)

rosomak1983 napisał/a:
Czy to mozliwe zeby cos tam nie łączyło ?

Teoretycznie możliwe.

rosomak1983 napisał/a:
Mieliscie taka awarie i jak sobie z nia poradziliscie

Mieliście, ale przód, strona pasażera.

rosomak1983 napisał/a:
Gdyby ewentualnie trzeba było nowy silniczek to ile to bedzie kosztowac?

W przedziale 80 :idea: - 120 zł.

Przypomnij sobie, że w temacie o zakupie lancera pisałem Ci, że awaria elekt. szyb to mankament tego auta. Prawie każdy tutaj już z nimi walczył.

Jeśli silniczek nie pracuje to raczej nie obędzie się bez zakupu nowego. Szukaj na alledrogo, lub w dziale KUPIĘ - SPRZEDAM.

rosomak1983 - 17-06-2008, 17:14

stary alfer napisał/a:
Przypomnij sobie, że w temacie o zakupie lancera pisałem Ci, że awaria elekt. szyb to mankament tego auta.

doskonale pamietam !
stary alfer napisał/a:
rosomak1983, typuję Cię na mistrza w zakładaniu nowych tematów :)

:D po prostu lubie sie dowiadywac nowych rzeczy

KaWu - 18-06-2008, 07:21

Cytat:
Jeśli silniczek nie pracuje to raczej nie obędzie się bez zakupu nowego

Najpierw wyjmij silniczek i nie kupuj drugiego.

Robilem to u sasiadki kiedys. Mechanik jej powiedzial ze musi szukac nowy siilniczek, bo buczal 1 sek i pozniej milczal...a szyba nie zjezdzala.
Rozkrecilem go, poczyscilem i posmarowalem i o dziwo zaczal chodzic ale przewywac i strasznie piszczec.
Ponowna rozbiorka i dokladne smarowanie i sie rozruszal i jezdzi po dzis dzien juz okolo 2 lata :)

stary alfer - 18-06-2008, 07:24

KaWu napisał/a:
Najpierw wyjmij silniczek i nie kupuj drugiego.

Wyjąć oczywiście musi, bo zdecydowanie ułatwi mu to zakupu drugiego.

Cytat:
Robilem to u sasiadki kiedys. Mechanik jej powiedzial ze musi szukac nowy siilniczek, bo buczal 1 sek i pozniej milczal...a szyba nie zjezdzala.
Rozkrecilem go, poczyscilem i posmarowalem i o dziwo zaczal chodzic ale przewywac i strasznie piszczec.
Ponowna rozbiorka i dokladne smarowanie i sie rozruszal i jezdzi po dzis dzien juz okolo 2 lata

I to jest dowód na to, że można go reanimować :)

rosomak1983 - 18-06-2008, 11:20

KaWu napisał/a:
Ponowna rozbiorka i dokladne smarowanie i sie rozruszal i jezdzi po dzis dzien juz okolo 2 lata

Wystarczy podjechac WD40 czy używałeś czegoś innego

KaWu - 18-06-2008, 13:40

smar w sprayu, nie pamietam firmy.
rosomak1983 - 18-06-2008, 18:17

Chłopaki a ile by kosztował cały mechanizm na jedno okno z tyłu. Oczywiście używka.
stary alfer - 18-06-2008, 18:23

rosomak1983 napisał/a:
Chłopaki a ile by kosztował cały mechanizm na jedno okno z tyłu. Oczywiście używka.

Przeczytaj drugi post :)

Cytat:
W przedziale 80 :idea: - 120 zł.

rosomak1983 - 18-06-2008, 22:04

I ostatnie pytanie czy montarz całego zestawu sprawi jakis kłopot czy spokojnie kazdy sobie z tym poradzi?
Hugo - 19-06-2008, 00:16

KaWu napisał/a:
smar w sprayu, nie pamietam firmy.
Chyba BEKO.
rosomak1983 - 19-06-2008, 03:01

Wiecie co rozłożyłem te dzrzwi i co sie okazało :? że to nie linka ani silniczek po prostu wogóle nie ma mechanizmu !!!! Ale dzieki pomocy jednego z klubowiczow na dniach będę miał kompletny machanizm za dobrą cene.
stary alfer - 19-06-2008, 07:10

rosomak1983 napisał/a:
Wiecie co rozłożyłem te dzrzwi i co sie okazało :? że to nie linka ani silniczek po prostu wogóle nie ma mechanizmu !!!!

:D :D :D

A to niespodzianka!

Anonymous - 17-07-2008, 22:49

U mnie była to rozwalona linka. Popękane włókna blokują się w pancerzu. Objawy na początku były takie że szyba opuszczała się nierówno, z przerwami. Na koniec staneła na amen. Po rozbiórce okazało się właśnie że to linka. Dorobienie drugiej to koszt około 100zł.
rosomak1983 - 18-07-2008, 01:56

Hmmm.... to mi taniej wyszedł cały machanizm