To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] szkło lusterka zewnętrznego

Tomekp - 18-06-2008, 16:29
Temat postu: [ALL] szkło lusterka zewnętrznego
Mam problem z lusterkiem, które ostatnio kupiłem, otóż okazało się że jest w nim szkło płaskie, natomiast do tej pory miałem sferyczne. W sferycznym widać znacznie więcej, więc chciałbym do niego wrócić. Problem tkwi w tym, że to nowe lusterko jest elektrycznie podgrzewane, więc zwracam się z pytaniem czy ktoś ma jakiś patent na podmianę samego szkła lub ewentualnie wyciągnięcie elementu grzewczego i wstawienie do sferycznego bez uszkadzania go? Dodam że wyciągnięcie szkła jest napewno w jakiś sposób możliwe, bo w tym nowym lusterku ktoś już takie coś kombinował (brak ikonki grzania na szkle oraz miejsca niespasowane w ramce świadczą że samo szkło jest nieoryginalne).
pawela - 18-06-2008, 22:13

Tomi, znam 2 sposoby na wyjęcie szkła :
Pierwszy to jest rozciągnięcie palców i ułożenie ich maksymalnie w rogach szkła, a potem z wyczuciem ruszanie nim w każdą stronę aż wyskoczy z zatrzasków
Drugi to podważenie z dwóch stron, choć w colcie siedzi ono dość głęboko w obudowie, ale w cordobie ojciec wyciągał zbity wkład w ten sposób.
Co do ogrzewania to gotowe maty można kupić na kilkanaście-dziesiąt zł i zamontować praktycznie do każdego typu lusterka.