Problemy techniczne - Rysy na szybach
xjacobs - 19-06-2008, 12:25 Temat postu: Rysy na szybach Jak w temacie - ma ktoś dobry i skuteczny sposób jak je usunąć albo częściowo zniwelować? Tylko nie piszcie o wymianie szyby
tomusn - 19-06-2008, 12:58
są zestawy do polerowania na allegro za chyba 55zł
Anonymous - 21-06-2008, 17:05
sa wyspecjalizowane zakłady zajmujace sie peknietymi i uszkodzonymi przez kamyki szybami nie znam cen ani namiarów ale wiem ze cos takiego istnieje
jezeli maja sposoby na pekniecia to na rysy tym bardziej musisz sie zorietowac czy skorka warta jest wyprawki jak znajde namiary to podam
[ Dodano: 21-06-2008, 17:14 ]
http://www.jaan.com.pl/autoglass/pl/uslugi/ tam uzyskasz fachowa pomoc prawdopodobnie odpowiedza na wszystkie Twoje pytania.pisza tam''Do naprawy kwalifikują się uszkodzenia punktowe o średnicy nie przekraczającej 22 mm ''nic nie ma na temat polerowania szyb ale spytaj.
''Zalety napraw szyb:
przywrócenie 95% pierwotnej wytrzymałości szyby w miejscu uszkodzenia
szyba, listwy, klipsy pozostają na swoim fabrycznym miejscu
niski koszt naprawy w stosunku do wymiany
czas trwania naprawy - 15 min
samochód gotowy do jazdy w momencie zakończenia naprawy
zdecydowanie lepszy efekt kosmetyczny naprawionego uszkodzenia''
[ Dodano: 21-06-2008, 17:18 ]
http://www.tedrex.pl/polerowanie.html mozna przeczytac u nich'' W naszej ofercie znajduje się także usługa polerowania szyb oraz reflektorów i halogenów. Bogate doświadczenie pozwala nam na naprawdę efektywne usuwanie wszelkich zarysowań.''
tommyc1 - 29-06-2008, 14:46
witam
ja w tej sprawie dowiadywalem sie w profesjonalnym zakladzie szybiarskim i odradzono mi polerowanie szyby-jest juz mocno "obdziobana" kamyczkami i porysowana, jest to spory dyskomfort gdy na nia swialo pada (prawie nic nie widac)
myslalem, ze polerka zalatwi sprawe, ale wyszlo, ze:
1. nie poleruja (w tym zakladzie) calych szyb-chyba, ze ktos sie uprze bardzo, bo to podobno wplywa na zalamywanie sie swiatla i znieksztalca obraz
2. koszt polerki calej szyby zeby efekt byl zauwazalny jest bliski kosztowi wymiany szyby
3. efekt polerki nie jest spektaklularny-najmniejsze ryski troche zlagodzi, ale wieksze zostana...wiec szkoda zachodu
generalnie mi odradzono, bo reasumujac: duzy koszt, marny efekt
|
|
|