Space Runner Techniczne - Wspomaganie kierownicy w Space Runner 1,8 1995
Anonymous - 21-06-2008, 13:56 Temat postu: Wspomaganie kierownicy w Space Runner 1,8 1995 Witam! Wczoraj w czasie jazdy kierownica w pewnym momencie odmówiła posłuszeństwa. Muszę się nieźle namęczyć przy skręcaniu z powodu dużego oporu. Przy zmianie pasów jest OK ale da się odczuć mały opór. Auto mam od 5 miesięcy i nie miałem do tej pory najmniejszych problemów z kierownicą. Czy może ktoś podpowiedzieć jak samemu można sprawdzić co jest grane? Ewentualnie może by ktoś by polecił zaufanego mechanika w rejonie Trójmiasta. Pozdrawiam.
Adaho_krak - 21-06-2008, 15:15
theodor80 napisał/a: | Witam! Wczoraj w czasie jazdy kierownica w pewnym momencie odmówiła posłuszeństwa. Muszę się nieźle namęczyć przy skręcaniu z powodu dużego oporu. Przy zmianie pasów jest OK ale da się odczuć mały opór. Auto mam od 5 miesięcy i nie miałem do tej pory najmniejszych problemów z kierownicą. Czy może ktoś podpowiedzieć jak samemu można sprawdzić co jest grane? |
Na początku sprawdz czy pasek napędzający pompę wspomaganie jeszcze jest a jeśli się ostał w jakim stanie jest on i jego naciągnięcie. Warto też sprawdzić poziom płynu do wspomagania.
theodor80 napisał/a: | Ewentualnie może by ktoś by polecił zaufanego mechanika w rejonie Trójmiasta. |
Napisz na forum regionalnym, napewno tam będzie większe zainteresowanie i szybsza odpowiedź.
theodor80 napisał/a: | Pozdrawiam. |
Ja również pozdrawiam i witaj na forum
Anonymous - 21-06-2008, 15:21
Dzięki za podpowiedź. Tylko niebardzo wiem jak znaleźć ten pasek i płyn
Pozdrawiam
Adaho_krak - 21-06-2008, 16:10
To powinno wyjaśnić:
|
|
|