To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - Kupiłem MSW 99r mam parę pytań

skull - 25-06-2008, 11:46
Temat postu: Kupiłem MSW 99r mam parę pytań
Witam szanownych klubowiczów :biggrin: Właśnie wróciłem z moim MSW 99r 2,4 GDI.Pytanka są takie:
1.Podczas ruszania ze świateł na pierwszym biegu przez moment terkocze coś z przodu,później już na dwójce przestaje.
2.Jaka jest prawidłowa praca silnika GDI(chodzi o obroty i dźwięk na jałowym biegu)
3.Między prędkością 100-120km/h czuć drganie w kabinie,gdzie szukać przyczyny.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam :biggrin:

Anonymous - 30-06-2008, 23:05

Witaj! Hm.. cóż moge Ci powiedziec... Miałem to samo z moim Space Wagonem....U| mnie była to skrzynia biegow. Remont kosztował mnie 1500 zl po znajomosci. Tyle ze u mnie jest jeszcze skrzynia redukcyjna i własnie z nia jest problem... Nie moge znalezc jednego łożyska do niej. A tak na marginesie- to nie jest chyba zbyt rozmowne forum...Nikt nawet niee raczył odpisac na moj apel...!!!
Maryjon - 01-07-2008, 14:16

skull napisał/a:
Witam szanownych klubowiczów :biggrin: Właśnie wróciłem z moim MSW 99r 2,4 GDI.Pytanka są takie:
3.Między prędkością 100-120km/h czuć drganie w kabinie,gdzie szukać przyczyny.
Pozdrawiam :biggrin:

Co do 3 punktu to sprawdź wyważenie kół. Mozliwe że odpadł ciezarek a to własnie sie tak objawia. Ew. zamień koła tył na przód.

michalMSW napisał/a:

A tak na marginesie- to nie jest chyba zbyt rozmowne forum...Nikt nawet niee raczył odpisac na moj apel...!!!

Model MSW x4 jest żadkim egzemplarzem. Z tej przyczyny malo userów miało do czynienia z nim i nie masz odpowiedzi.
Nie piszesz tez tam nic o łozyskach - tylko całej skrzynce. A to inna bajka
O czesci - zadzwoń do użytkownika Japaneze (tel422154402) - jeszcze sie nie zdażyło żeby czegos nie dobrał do MSW.

skull - 02-07-2008, 00:28

michalMSW a z tym remontem skrzyni to dotyczy tego terkotania rozumiem :wink: Powoli chyba dochodzę co i jak.Koła wyważyłem ale nic nie dało,znajomy w serwisie opon powiedział ze mam Szwedzkie nalewki wielosezonowe i to moze być przyczyna.Fakt że drgania sa na budzie a nie na kierownicy to pewnie tylnia oś.Pytałem o pracę silnika,ale poczytałem trochę forum i znalazłem odpowiedź :biggrin: Chodziło o cykanie GDI :mrgreen:Jeszcze te terkotanie przy ruszaniu,sprawdzalismy zawieszenie na kanale ze znajomym mechanikiem i podejżenie padło na przegub zewnetrzny od strony kierowcy,ma dziwny luz :? Pomijając te małe mankamenty to Misio Space jest normalnie mmmmiodzio autko to jest to czego szukałem :mrgreen: :mrgreen:
Anonymous - 02-07-2008, 22:39

Maryjon...Dzieki za numer telefonu...Własnie o takie odpowiedzi mi chodzilo. Chcialem tylko jakies kontakty bo na serwisie nie mozna polegac- banda jełopów!!!Mam nadzieje ze w koncu cos sie ruszy z moim miskiem!!!
Wiesz to było moje marzenie- Mitsubishi Space Wagon. Spełniło sie ale nie do konca.Kiedy kupowałem go miałem do wyboru jeszcze jedno auto. Była to BAWARKA 523 wybrałem Miska...No i żałuje teraz... W kazdym razie - dzieki! Mam nadzieje ze czasem popiszemy!!
:)

skull - 03-07-2008, 13:01

a może wiecie jak obsługiwać ten komputerek,bo zalałem wachy a dalej wskazuje 0km.Ma na to wpływ że wyjęte jest orginalne radio?
Maryjon - 04-07-2008, 10:22

michalMSW napisał/a:
Wiesz to było moje marzenie- Mitsubishi Space Wagon. Spełniło sie ale nie do konca.Kiedy kupowałem go miałem do wyboru jeszcze jedno auto. Była to BAWARKA 523 wybrałem Miska...No i żałuje teraz...
:)

Oj chyba nie bedziesz żałował. Złe porównanie do bawarki.
Nie ten segment. Uporaj sie z awarią a miś ci się odpłaci.

michalMSW napisał/a:

a może wiecie jak obsługiwać ten komputerek,bo zalałem wachy a dalej wskazuje 0km.Ma na to wpływ że wyjęte jest orginalne radio

No przez radyjko się prosciej steruje.
A tak to musz nadusic te przyciski na wyswietlaczu.
Ja mam ustawione akurat spalanie - jak potrenujesz rózne kombinacje to trafisz na własciwą. Zwykle wciska się ten nieopisany przycisk i te obok . Mam to gdzies instrukcju user'a ale po germansku...
Dzis ostatni dzień przed wyjazdem na urlop więc ci nie zdąże napisac co i jak.
Najwyżej jak wrócę... :badgrin:

Anonymous - 05-07-2008, 22:54

Miłego wypoczynku M!!!!
skull - 07-07-2008, 16:38

teraz koledzy takie pytanko jaki rozmiar zapodać letnich opon?Mam załozone jakieś kiepskie nalewki 195/60 znajomy z serwisu opon powiedział że za niskie żeby kupić wyższy proil wygodniej się jeżdzi.Jakie rozmiary opon macie w swoich Wagonach:)
Bartek - 07-07-2008, 17:02

205/65/15 to ori..... ważny też dla nas jest indeks nośności - minimum 94 ;)
Anonymous - 07-07-2008, 22:14

Oraz indeks prędkości H (do 210 km/godz) czyli opony 205/65/15 94H zalecane fabrycznie
skull - 08-07-2008, 13:37

Dziękuje serdecznie za wymiary opon:)W tym tygodniu zamawiam nowe gumy dla miśka:))Wiem że felgi mają rozstaw śrub 5x114 a w jakim przedziale powinno mieścić się ET i jaki jest wymiar otwotu centrującego.
Jeszcze podpytam :) Tylnie zawieszenie co najczęściej wyrabia się.Niby po przywiezieniu auta sprawdzane były luzy(nic nie znaleziono) ale coś zaczeło stukać na wybojach.Wogóle mam wrażenie że jak popada deszcz zawieszenie fajnie pracuje żadnych stuków itp. dźwięków.Wiem ze rózne auta mają swoje drobne wady np:w Hondzie piszczały pszednie tuleje gumowo-stalowe wystarczyło przesmarować.Może Wagony też mają jakies dolegliwości :wink: