Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Przeżyłem szok!!!!
Anonymous - 26-06-2008, 22:09 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Przeżyłem szok!!!! Hej,
Dziś byłem na przeglądzie takim przed dłuzszymi wyjazdami jakie mnie czekają w najbliższym czasie. ogólnie troche do roboty: tylne tarcze, klocki, talerze i łożyska mocowania amorów przód, końcówki stablizatorów przód, suma sumarum drogo bo niestety poza hamulcowym to wszytko na oryginałach . W trakcie obglądu auta wyszło uszkodzenie gumy przegubu zewnętrznego prawego. Co ciekawe w DI.D ten element nie występuje osobno. Nie ma ani przegubu zewnętrznego ani gumy do niej. To wg katalogu mitsubishi stanowi całość wyłącznie z całą półosią - koszt bagatela 2100 pln. Gdzie kupic kompletna nową półoś w rozsądnej cenie? macie jakies pomysły co robić? Obiecali m ikombinować z gumą ale mówią ze przegub mógł swoje już dostać!!!
Pozdr
Kris
stanik - 26-06-2008, 22:24
na początek zadzwonić do Japaneze i zapytać co on oferuje, numer telefonu do znalezienia na forum
Pozdrawiam
Anonymous - 26-06-2008, 23:03
Też miałem problem z przegubem. Dokładny opis i cała opowieść o moim przegubie jest tu: http://forum.mitsumaniaki...ighlight=arthus
Generalnie musisz mieć informacje o liczbie zębów oraz czy ma być z ABS-em. No i chyba różnią się przeguby w DID-ach pomiędzy wersjami 102 KM i 115 KM - ja mam "nieszczęście" mieć wersje mocniejszą, co sprowadza się do większej ilości niestandardowych części.
Powodzenia w szukaniu
Arthus
jawlo - 26-06-2008, 23:26
Też mialem uszkodzony gumowy mieszek na półosi.
W ASO w Krakowie stwierdzili, ze to występuje tylko z półosią (2000 zł).
Jednak po rozmowie w magazynie udało się znaleźć sam mieszek za 80zl.
Ja mam DiD zwyklego - może przez to łatwiej znaleźć?
Anonymous - 26-06-2008, 23:31 Temat postu: sprawdzałem juz...
stanik napisał/a: | na początek zadzwonić do Japaneze i zapytać co on oferuje, numer telefonu do znalezienia na forum
Pozdrawiam |
Japaneze nie ma do modelu 115KM. Nikt nie ma tych częsci!!! Przegób w ogóle nie występuje jako część zamienna!!!. W inter cars powiedzieli ze nie maja do modli z 2002 roku!!! Kurde co sie dieje w tym świecie. Od rana za tym gonie a przypadłosć kolegi mnie nie bawi.. ja jeżdzę co tydzien na trasie Poznań Warszwa i nie stać mnie na postoje ! Ech masakra. Kolega we Francji w serwisie może kupić za 500Euro.. warto?
Hubeeert - 26-06-2008, 23:59
KrisKros, poszukaj w Volvo. 40 miała ten silnik - wiem - jeździłem takim.
Anonymous - 27-06-2008, 00:04
KrisKros napisał/a: | Gdzie kupic kompletna nową półoś w rozsądnej cenie? macie jakies pomysły co robić? | przejedz sie w niedziele na gielde samochodowa w Poznaniu jesli dobrze kojarze sa przynajmniej 2 stoiska z takimi klamotami nie jestem zbyt obcykany w temacie bo nie kupowalem nigdy ale wydaje mi sie ze wygladaly jak nowki jesli firma porzadna to dostaniesz jakas gwarancje tylko wez jakies pokwitowanie - paragon
ps wpadnij na SPOT 6 lipca
Anonymous - 27-06-2008, 10:30
w kwietniu robiłem przegląd i wymieniałem osłonę przegubu która mnie kosztowała 35 pln.
Anonymous - 27-06-2008, 16:21 Temat postu: Re: sprawdzałem juz...
KrisKros napisał/a: |
Japaneze nie ma do modelu 115KM. Nikt nie ma tych częsci!!! Przegób w ogóle nie występuje jako część zamienna!!!. W inter cars powiedzieli ze nie maja do modli z 2002 roku!!! Kurde co sie dieje w tym świecie. Od rana za tym gonie a przypadłosć kolegi mnie nie bawi.. ja jeżdzę co tydzien na trasie Poznań Warszwa i nie stać mnie na postoje ! Ech masakra. Kolega we Francji w serwisie może kupić za 500Euro.. warto? |
Jeśli masz model 115 KM i taki przegub jak to opisywałem w linku w pierwszym moim poście, to przegub wraz z osłoną kupiłem właśnie w inter cars. Sprowadzali go z Niemiec (tak mi powiedzieli) i zapłaciłem z przesyłką coś koło 350 pln.
Pozdrawiam
Arthus
Matejko - 27-06-2008, 18:31
ale z tego co rozumiem to raczej kolega nie chce przegubu, ani tymbardziej calej polosi(do kazdej carismy w orginale nie kupi sie samego przegubu tylko z cala polosia!!)
a chce kupic manszete, wiec wg mnie nic prostszego jak zmierzyc srednice gumy na przegubie i na polosi, mniej wiecej dlugosc i dobrac z czegokolwiek innego, jest tyle aut ze watpie zeby sie czegos nie trafilo, jesli zmierzysz to mam w domu gume z 1.6 i mozemy porownac to bys wiedzial czego szukac
|
|
|