To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Problem ze spryskiwaczami Xenonow

Anonymous - 26-06-2008, 23:34
Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Xenonow
Witam mam problem ze spryskiwaczami swiatel w moim autku mianowicie xenonow slychac jak silniczek chodzi a zadnego efektu,nic sie nie wysuwa nie psika
Wszystko robie dobrze wedlug instrukcji na wlaczonych swiatlach uruchamiam spryskiwacze przedniej szyby lub po lewej przycisk do xenonow
Mozecie opisac jak u was ta funkcja dziala

dzieki to moj I post :p

Hubeeert - 26-06-2008, 23:50

Pytanie - kupiony w salonie?
Anonymous - 27-06-2008, 00:06

tak w niemczech
Hubeeert - 27-06-2008, 00:16

Możliwe przyczyny
1. Brak płynu do spryskiwaczy, zakładając, że jest oddzielny bo brak płynu do szyb byś zauważył w Łodzi dość szybko ;-)
2. Coś się odłączyło.
3. Samochód po dzwonie i bałagan w kablach. - wykluczam skoro z salonu.

Anonymous - 27-06-2008, 00:20

dzieki :wink:
pojade niedlugo do serwisu to sie dowiemy

Hiszpan - 27-06-2008, 08:21

Hubeeert napisał/a:
Brak płynu do spryskiwaczy, zakładając, że jest oddzielny bo brak płynu do szyb byś zauważył w Łodzi dość szybko ;-)

Nie ma oddzielnego, ale np. u mnie spryskiwacze reflektorów nie działają przy niskim stanie płynu w zbiorniczku (a szyby do końca chodzą).
W zimie raz miałem problem, też nie działały.
Powód - banalny - spalony bezpiecznik w puszce pod maską, przyczyna - pewnie przymarzły po roztopach. Po umyciu przodu i wymianie bezpiecznika drugi raz się nie powtórzyło :D

Anonymous - 27-06-2008, 16:15

Witaj
Potwierdzam przy niskim stanie płynu nie działają.

Anonymous - 27-06-2008, 18:17

Tak jak mówią wszystkie tu osoby sprawdż płyn ile go masz lub czy w ogóle go masz :)

u mnie jest inaczej spryskiwaczej działają wysuwają się psikają ale już się nie chowają co to moze być ? czemu tak jest ? wlałem tam już chyba z 450ml WD40 ale nic nie dalo jak ręką przycisnę wtedy się chowa ale z takim oporem najpier był prawy spryskiwacz a teraz oba już tak działają ? gwarancja to obejmuje ?

Hubeeert - 27-06-2008, 18:45

Leszek_Kamil napisał/a:
ale już się nie chowają co to moze być
Gwarancja obejmie usterkę mechaniczną, natomiast to może być zabrudzenie. ASO prawdę Ci powie.