Komputery, RTV, AGD, Komorki - HELP !
sruba - 27-06-2008, 09:03 Temat postu: HELP ! pomocy !
nie wiem co się stało ostatnimi czasy (dokładnie dzieje się tak od 2 dni), ale (wymienię objawy):
1. nasze forum po ostatnich zmianach chodzi rewelacyjnie (całe szczęście),
[ Dodano: 27-06-2008, 09:03 ]
2. na innym forum (z innym silnikiem) nie mogę się zalogować - ciągle widzę się jako "gościa", a czasami udaje mi się dopiero za 6-7 razem,
3. allegro chodzi mi rewelacyjnie dopóki nie próbuję włączyć jakiegoś filtra by wyszukać coś dokładniej (np. opcja w samochodach: diesel) - po próbie przefiltrowania strona się "nie może wyświetlić",
[ Dodano: 27-06-2008, 09:04 ]
4. na gmailu nie mogę usunąć, a nawet przeczytać wiadomości, wyskakuje hasło "ups... jakiś tam błąd" i info o próbie ponownego połączenia/pracy z witryną (czy jakoś tak),
5. pracuje na oryginalnym xp, mam zaktualizowanego antywirusa, jave i tego adobe flasha czy jak on tam się nazywa... ostatnio zainstalowałem najnowszego firefoxa
[ Dodano: 27-06-2008, 09:04 ]
6. niektóre strony ładują się "latami"
7. ups tego posta nie mogę wysłać w całości...
HELP !
arekp - 27-06-2008, 09:28
Z tego dosc ogolnego opisu ('ups, jakis tam blad') moge tylko sie domyslac, ze chodzi o jakies problemy z polaczeniem do sieci, serwerami DNS etc.
Moglbys napisac cos wiecej o tym bledzie oraz o przegladarce jakiej uzywasz?
Czy problemy wystepuja tez przy innej przegladarce?
Czy problemy wystepuja tez na innym komputerze w Twoim domu/w pracy?
Jakiego lacza uzywasz? Czy to nie jest jakis 'internet przez komorke'?
sruba - 27-06-2008, 12:26
arekp napisał/a: | Moglbys napisac cos wiecej o tym bledzie oraz o przegladarce jakiej uzywasz? |
Muszę wrócić do domu (bo w pracy oczywiscie tego problemu nie ma), żeby napisać coś więcej o błędzie. Używam firefoxa 3.0
arekp napisał/a: | Czy problemy wystepuja tez przy innej przegladarce? |
tak. przy ie7 też.
arekp napisał/a: | Czy problemy wystepuja tez na innym komputerze w Twoim domu/w pracy? |
niestety uzywam tylko 1 komputera w domu...
arekp napisał/a: | Jakiego lacza uzywasz? Czy to nie jest jakis 'internet przez komorke'? |
siec osiedlowa.
arekp - 27-06-2008, 12:55
Sruba napisał/a: | arekp napisał/a: | Moglbys napisac cos wiecej o tym bledzie oraz o przegladarce jakiej uzywasz? |
Muszę wrócić do domu (bo w pracy oczywiscie tego problemu nie ma), żeby napisać coś więcej o błędzie. Używam firefoxa 3.0 |
Sruba napisał/a: | arekp napisał/a: | Czy problemy wystepuja tez na innym komputerze w Twoim domu/w pracy? |
niestety uzywam tylko 1 komputera w domu... |
Przepraszam, przegapilem info o instalacji najnowszego FF.
Rozumiem, ze uzywasz laptopa? Czy moze w pracy nie masz problemow na firmowym komputerze?
Generalnie trzeba by bylo wyeliminowac jedna z dwoch mozliwosci:
1) problem z komputerem
2) problem z dostawca sieci
sruba - 27-06-2008, 15:15
arekp napisał/a: | Rozumiem, ze uzywasz laptopa? Czy moze w pracy nie masz problemow na firmowym komputerze? |
uzywam stacjonarnego komputera w domu.
w pracy problemow zadnych nie mam bo to dwa rozne komputery i dwa "rozne" internety
o 17 koncze pracy, wroce do domu, wtedy przy potencjalnej mozliwosci wysylania postow, podam Ci wszystkie informacje jakie bedziesz chcial.
tak czy siak wielkie dzieki za pomoc
Juiceman - 27-06-2008, 15:17
Doczepie się ciut do tematu, korzystacie z Firefoxa 3? Czy on też wam nagminnie sam się wyłącza bo jakieś błędy wyłapuje ?
t_a_s - 27-06-2008, 15:59
Juiceman, ja mam firefoxa 3 i jeszcze ani razu mi się nie wyłączył, wszystko działa bez problemu.
akbi - 27-06-2008, 16:38
t_a_s napisał/a: | Juiceman, ja mam firefoxa 3 i jeszcze ani razu mi się nie wyłączył, wszystko działa bez problemu. |
potwierdzam powyższe i w moim przypadku
Sruba, korzystasz z usług firmy Lokis ?? bo jeśli tak, to na 99% obstawiałbym problemy po stronie dostawcy internetu
sruba - 27-06-2008, 16:55
akbi napisał/a: | Sruba, korzystasz z usług firmy Lokis ?? |
dokładnie
akbi - 27-06-2008, 17:05
Sruba napisał/a: | akbi napisał/a: | Sruba, korzystasz z usług firmy Lokis ?? |
dokładnie |
znam tego gościa, sam pomagałem mu zakładać "osiedlówkę" na Schuberta
"cuda" to jego specjalność ... a niesolidność to drugie imię P. Łukasza
Jak będę w weekend u rodziców, to sprawdzę jak u nich działa net.
sruba - 27-06-2008, 17:23
juz wszystko ok, dziekuje za pomoc, odwoluje akcje, temat jak napisal akbi leza po stronie dostawcy netu. cos tam sie z ulopadem stalo.
arekp - 27-06-2008, 22:51
Juiceman napisał/a: | Doczepie się ciut do tematu, korzystacie z Firefoxa 3? Czy on też wam nagminnie sam się wyłącza bo jakieś błędy wyłapuje ? |
Posiadam zainstalowana wersje 3.0 od momentu premiery, wersja angielska. Dziala idealnie.
[ Dodano: 27-06-2008, 22:51 ]
Sruba napisał/a: | juz wszystko ok, dziekuje za pomoc |
Nie ma sprawy, dobrze ze sie wszystko ustabilizowalo
macia - 02-08-2008, 11:29
Mam pytanie i prośbę zarazem:
avira wykryła mi dziś trojana o wdzięcznej nazwie bodajże "TR/Crypt.TPM.Gen". Jak się tego czegoś pozbyć. Oprócz tego avira wskazuje na problem z plikiem: C:\WINDOWS\system32\hqghumea.dll. Tu już w ogóle nie wiem o co biega...
Poza tym wyskakuje mi okienko z powiadomieniem o chyba 700 błędach zagrażających pracy systemu... Czy to ten trojan właśnie, czy jakaś inna cholera???
arekp - 02-08-2008, 20:46
Przyznam, ze nie mam pojecia. Ciezko mi cos poradzic zdalnie nie mogac w tym czasie 'macac' komputera :/
Najlepszym sposobem byloby teraz:
- zdobyc drugi komputer z aktualnym antywirusem
- kieszen na dysk podlaczana przez USB do komputera
- uruchomic drugi komputer BEZ PODLACZANIA TEGO DYSKU NA USB
Dopiero po pelnym uruchomieniu komputera i antywirusa podpiac kieszen USB i przeskanowac komputer usuwajac wszelkie zagrozenia. Tu moze pojawic sie inny problem, poniewaz system z drugiego dysku nie bedzie aktualnie uruchomiony nie zadziala blokada na pliki systemowe i jesli jakies bedziesz mial zainfekoane i usuniesz je pochopnie to pozniej nie podniesie Ci sie system. UWAZAJ WIEC ZANIM COS USUNIESZ.
saphire - 02-08-2008, 22:46
Ja bym podpiął ten dysk do czystego kompa i z jego poziomu zeskanował antyvirem i spybotem usuwając wszystko co znajdzie. Później dla bezpieczności zgrał swoje ważne dane na płytki. Na koniec przełożył dysk do swojego koma, odpalił kompa i sprawdził ponownie antywirem i spybotem czy już jest OK.
|
|
|