To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - regulacja ręcznego

Anonymous - 29-06-2008, 11:47
Temat postu: regulacja ręcznego
czy w CZ można samodzielnie regulować działanie hamulca ręcznego? trzyma na ostatnich ząbkach i to słabo.
tomekrvf - 01-07-2008, 14:53

Można. Musisz zdemontować tylną podstawkę pod puszkę coli i wtedy będzie widoczna śruba regulacyjna.
Anonymous - 01-07-2008, 21:57

thx.

[ Dodano: 02-07-2008, 22:58 ]
tomekrvf napisał/a:
Można. Musisz zdemontować tylną podstawkę pod puszkę coli i wtedy będzie widoczna śruba regulacyjna.

hmm, nie dałem rady.

w moim włoskim superwagenie wyciąga się tylną popielniczkę, odkręca śrubkę pokrywki i jest regulacja. ale w pistolecie wyciągam popielniczkę(tę z tyłu) i zostaje mi puste miejsce(na puszkę coli)-żadnych śrubek, pokrywek w dnie,

itp. czy należy ściągnąć całą osłonę ręcznego na tunelu środkowym, aby dorwać się do tej regulacji??

krzysztof1904 - 03-04-2009, 12:35

strk, Musisz zdemontować tylną podstawkę na puszkę coli, tak jak napisał kolega tomekrvf ale żeby to zrobić musisz małym cieniuśkim śrubowkrętem podnieść denko tej podstawki i tam pod denkiem są 2 śruby, odkręcisz i podstawka wychodzi do góry, regulacja wtedy jest widoczna. Sam się dzisiaj z tym męczyłem i trochę pokiereszowalem tą podstawkę ale w końcu doszedłem do tego. Życzę powodzenia.
Anonymous - 05-04-2009, 11:41

Bardzo łatwo u mnie tą zaślepkę wyciągnąć za pomocą odkurzacza :D - ot taka mała podpowiedź ;)

Pozdrawiam