To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - po przekręceniu kluczyka słychać czasem ,,cyk,, i nie kreci

Anonymous - 01-07-2008, 13:23
Temat postu: po przekręceniu kluczyka słychać czasem ,,cyk,, i nie kreci
Witam.Czasami jak chcę odpalić gt to słyszę tylko cyk i tak kilka razy nawet,aż za kórymś razem zakręci i odpali,Czy to rozrusznik się zacina czy jest jakieś zabezpieczenie o którym nie wiem? i jeszcze jedno banalne pytanie co to jest ten ,,Antilock,, ?Pozdrawiam
Anonymous - 01-07-2008, 18:04

Wlasnie ,mialem sie spytac apropo tego antilocka,oczywiscie prosze ludzi ktorzy cos wiedza. Normalnie po przekreceniu kluczyka czekamy az zgasnie check engine i reszta kontrolek w tym antilock.Zdarzylo mi sie raz ze wspomniany antilock nie zgasl i po odpaleniu palil sie nadal,kiedy drugi raz odpalalem samochod juz wszystko bylo oki.Czego moze to byc przyczyna??
Adaho_krak - 02-07-2008, 10:22

K_iju, szczotki Ci padają w rozruszniku, elektryk powinien sobie poradzić. Jeśli ich nie wymienisz, za chwile bedzie tylko "cyk".
Anonymous - 02-07-2008, 15:03

Antilock jest kontrolką od ABS. Nie zawsze jednak świecenie się tego oznacza problem z ABS. Np. po podpieciu autka do komputera świeci się antilock. Może czujniki są zabrudzone pyłem z klocków , nie wiem dokładnie jak działają w GT... :roll: