To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Russian style driving

Bartek - 02-05-2006, 09:55
Temat postu: Russian style driving
Link
Dla ułatwienia: BMW M5 vs Audi RS4 - w sumnie ok. 1000 patatajów..... + awtoban

Anonymous - 02-05-2006, 10:08

Konkret. Kiedyś osobiście poznałem gościa (właściciel firmy CCS - w sumie Twoja branża), który trasę Poznań-Wawa pokonywał w czasie 2:15, właśnie w takim stylu. Jeździł wówczas BMW 7... Różnica taka, że większość tej trasy to jednak nie autostrada...
Maciek - 02-05-2006, 17:30

Patataj, patataj, patataj :) Odgłos wydawany kopytnie. :mrgreen:
Chooper - 02-05-2006, 20:11

heh, zabawnie to wygląda, jak btea i audi tak mijają te wsztstkie Łady, Wołgi, Ziły... :lol:
Matejko - 02-05-2006, 20:32

Trzeba wziac pod uwage ze tam majac takie auta, nie ma sensu czegokolwiek sie obawiac,
raz z pracy na lige mistrzyn przyjechal sedzia z mateczki Rosyji, odwozilem jego z innymi sedziami po meczu i bankiecie w stanie po kilku kieliszkach bialej, no i pan sie spytal do ilu promili mozna w polsce jezdzic, odpowiedzialem ze do 0.2, on na to ze 0.2 to ma po 200ml wodki(gosc ze 130kg wagi), i mowi ze w rosji to jest tak ze jak policja zatrzyma po pijaku lub po przekroczeniu predkosci to wszystko zalezy od ilosci zielonych posiadanych przez prowadzacego, i tak:
50dol - puszczaja wolno po przekroczeniu predkosci, lub trzeba isc na nogach jesli po pijaku;
100dol - jesli jechalismy po pijaku i chcemy jechac dalej,
200dol - i jeden z nich odwozi nas do domu naszym autem,
500dol - 2 radiowozy jeden przed nami drugi za na sygnale pilotuja nas do domu :mrgreen:

fajnie co :?: :D

Bartek - 02-05-2006, 22:14

Matejko napisał/a:
Trzeba wziac pod uwage ze tam majac takie auta, nie ma sensu czegokolwiek sie obawiac,

Ja jednak uwazam, ze przywalic w tyl Zila z predkoscia o 130 km/h wiekszą niż on jedzie, to jest się czego obawiać....... Albo nawet leciutko zahaczyc naroznik Wołgi jadącej 80 km/h mniej..... Zauważ, że jadac ta betka od dokreca 4 bieg........ w moim GTi to już 200, a on ma 3x wieksza moc......

Matejko - 02-05-2006, 22:19

Bartek napisał/a:
Ja jednak uwazam, ze przywalic w tyl Zila z predkoscia o 130 km/h wiekszą niż on jedzie, to jest się czego obawiać....... Albo nawet leciutko zahaczyc naroznik Wołgi jadącej 80 km/h mniej..... Zauważ, że jadac ta betka od dokreca 4 bieg........ w moim GTi to już 200, a on ma 3x wieksza moc......

no tak ze zdrowego rozsadku im nie brakuje to wiem, chodzilo mi tylko ze jak juz sa tak glupi to stac ich na te glupote :) a ze pozniej ich nikt nie pozbiera no to juz ich sprawa i oby tylko ich nie mogli pozbierac :|

Karwoś - 02-05-2006, 23:06

Po prostu sobie szybko jadą i niema co całkiem nieźle im to wychodzi - ale jak to mówią praktyka czyni mistrza - a na pewno nie robią tego pierwszy raz.
Jackie - 03-05-2006, 11:09

No dać Ruskiemu mocny samochód to się zacznie zachowywać jak stado małp na odrzutowcu...Kiedyś mój znajomy (trucker) opowiadał, że duża cześć ruskich kierowców tirów uczy się jeździć w tajdze ;) Jak widać nie tylko tirów. Kolesie mają więcej szczęścia niż rozumu. Szczególnie to wejście przy Wołdze....po prostu banda idiotów.
Hubeeert - 03-05-2006, 21:11

Czepiacie sie - chłopaki jeżdżą jak Warszawiacy :D
Karwoś - 04-05-2006, 20:27

Otóż to - a tak poważnie to myśle że co najmniej połowa z tu obecnych przynajmniej raz w podobnym stylu pokonała kilka kilometrów - może nie z taką prędkościa i przyśpieszeniem (w końcu ci panowie nie mieli 1.6 pod maską a pewnie i nie 3.0 ale troche więcej - a jak mniej to na pewno turbo - nie przyglądałem się). I nie ma co ukrywać idzie im to całkiem nieźle. A swoją drogą wolałbym być mijany z taką prędkością przez osoby które mają o tym pojęcie i wiedzą kiedy mogą zjechac już na mój pas(nawet z zapasem 2 cm) niż być tak samo mijanym przez osobę która drugi raz dorwała jakieś BMW z odpowiednim zapasem koni i jedynym celem jest jak największa prędkość maxymalna bez pojęcia o długości samochodu i jego możliwościach.