Problemy techniczne - Wiązka kabli pod deska rozdzielczą Proton 418
mirc23 - 06-07-2008, 20:39 Temat postu: Wiązka kabli pod deska rozdzielczą Proton 418 Niestety nie wiem dlaczego i nie wiem jak to się stało mam popalone kilka kabli na wiązce, która znajduje się pod deską rozdzielczą, co z tym zrobić wymieniać na nową czy może jest sens wyjmować i wymieniac tylko te kilka kabli. Jeżeli ktoś wie gdzie mogę dostać tą wiązke byłbym wdzięczny.
Sprawa dość pilna za dwa tygodnie mam wyjazd na urlop i chciałbym do tego czasu mieć auto zrobione.
Hugo - 07-07-2008, 18:02
mirc23 napisał/a: | Niestety nie wiem dlaczego i nie wiem jak to się stało mam popalone kilka kabli na wiązce | Zwarcie we włączniku zespolonym pod kierownicą. Ja tak miałem. Zdemontuj go i sprawdź czy styki nie są popalone.
mirc23 - 07-07-2008, 18:21
Na pewno jeden kabel jeszcze nie doszedlem od czego idacy przez cala dlugosc (kolor czarno bialy) jest w duzej czesci wypalony, w chwili obecnej demontuje caly kokpit aby dobrac sie do calej wiazki co bedzie dalej zobaczymy, ale raczej pojdzie cala do wymiany. No chyba ze cos jeszcze sie znajdzie ale to z czasem bede opisywal.
dziekiHugo, za podpowiedz sprawdze i dam znac czy to
czas dalej do pracy
[ Dodano: 07-07-2008, 20:36 ]
Kokpit rozebrany wypalony kabel czarno-bialy na calej dlugosci, przeciolem go i przy zwarciu pyka coś przy konsoli srodkowej nie wiem czy jakiś przekaznik czy cos innego, jezeli ktos wie od czego to pyka prosze o podpowiedz nie chce podlaczac na nowo i aby sie okazalo ze bedzie dzialo sie to samo
[ Dodano: 12-07-2008, 18:28 ]
No to poległem przewód w wiązce wymieniłem wszystko podłaczyłem na nowo i nie chce nawet zakręcić, będę zmuszony oddać samochód do elektryka aby doszedł co sie z nim stało bo sam już nie mam pomysłu jak go uruchomić
|
|
|