[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Jak się dostać po górną część deski ?
mouseman - 07-07-2008, 19:11 Temat postu: [C62A 1.5] Jak się dostać po górną część deski ? Przy wolnych obrotach mam wewnątrz auta dzwięk drgania plastiku z pod górnej częsci deski rozdzielczej po stronie kierowcy. Wyciągałem już sam zegary... jakie kroki trzeba podjąc zeby dostać się w okolice górnego nadmuchu na szybe od strony kierowcy? Jest możliwość bez rozkręcania całego pulpitu??
Hubeeert - 07-07-2008, 21:29
mouseman napisał/a: | Jest możliwość bez rozkręcania całego pulpitu?? | Tak. Wystarczy pociąć deskę rozdzielczą. Drgania masz zapewne z nadmuchu (poluzowany) albo z niedokładnie dokręconych zegarów? Sprawdż też nadmuch na boczną szybę. mouseman napisał/a: | jakie kroki trzeba podjąc zeby dostać się w okolice górnego nadmuchu na szybe od strony kierowcy? |
Należy sciągnąć z działu Downloads service manual do COLT/LANCER 88-92 i czytać. Masz wszystko dokładnie pokazane. Ale obawiam się, że część śrub będzie ciężko wykręcić. Sam jak kiedyś musiałem dostać się pod deskę zdejmowałem jej dolną część. (od strony pasażera).
Pozdrawiam
Havoc - 10-07-2008, 11:36
Heh, sam miałem pisać taki temat. U mnie wszystko się trzęsie, na zbyt wolnych obrotach jeszcze nie tak strasznie, ale kiedy cofam powoli ( u mnie na podwórku muszę pod górkę tyłem wyjeżdżać) to jest tragedia, wali ak47 :/
Temat rozkręcania chyba jest jasny...ale co zrobić aby to zniwelować? Podokręcać porządnie, czy może jakieś gąbki nawkładać? Ktoś już robił takie zabiegi?
Anonymous - 10-07-2008, 12:03
Havoc napisał/a: |
Temat rozkręcania chyba jest jasny...ale co zrobić aby to zniwelować? Podokręcać porządnie, czy może jakieś gąbki nawkładać? Ktoś już robił takie zabiegi? |
Gąbka za jakiś czas się przetrze, gumki też sparcieją albo zaczną piszczeć.
Na pewno podokręcać sumiennie całość. Ja skłonny byłbym również pomyśleć nad jakimś podkładkami z elastycznego przemysłowego silikonu - można zrobić odpowiednią formę ze styropianu i robić co się chce. Całość wytrzymała by do końca życia samochodu
|
|
|