To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - zatankowany tragiczny gaz

kkriss - 08-07-2008, 13:39
Temat postu: zatankowany tragiczny gaz
Witam
Jakiś czas temu byłem w trasie, więc zatankowałem na przypadkowej stacji LPG, problem w tym, że po zatankowaniu, i przestawieniu na gaz, gdy się zatrzymuje (np. Na światłach) to samochód gaśnie, musiałem zatankować bardzo lewy gaz.
Teraz mam problem, gdyż w mieście jak przestawię na gaz, to mi samochód zaraz gaśnie (znaczy się np. Na światłach.
Jest jakaś możliwość aby ten gaz uszlachetnić, czy coś?
Choć pewnie nie. To co teraz zrobić, aby ten lewy gaz wywalić?

Pozdrawiam

Matejko - 08-07-2008, 14:38

na butli powinienes miec zawor, nie wiadomo czy jak gaz byl lewy to czy filtra nie zapchal :?:
josie - 08-07-2008, 15:26

kkriss napisał/a:
To co teraz zrobić, aby ten lewy gaz wywalić?

Wyjeździć połowę, dolać dobrego.
Żeby spuścić musiałbyś gdzieś rozkręcić przy reduktorze np albo przed filtrem miedzianą rurkę i podać napięcie na elektrozawory - ale to niebezpieczne i gaz będzie zapierdzielał jak głupi i pewnie i tak się zmrozi i nie wyleci ile chcesz. Nie mówiąc że coś pierdylnie.

siwek - 08-07-2008, 20:17

najbezpieczniej bedzie jak sobie zrobisz wycieczke krajoznawczą i wszystko wyjezdzisz bo z tego co piszesz w czasie jazdy jest wszystko ok.
Nie ryzykowałbym grzebania i wypuszczania gazu bo wiemy jak sie to może skończyć :?

kkriss - 09-07-2008, 06:04

Oczywiście samobójcą nie jestem, a więc postaram się wyjeździć.
Choć jeszcze dziś skocze do gazownika zobaczymy co on powie - w sumie przegląd gazu już by się przydał.

Zobaczymy.

'************
Pojechałem do gazownika
- Zmiana reduktora i auto znow na gazie jazdzi jak zloto - nawet lepij niż wcześniej.
Także póki co nie mam problemów, pomijając, że jestem lżejszy o 350 zł.