To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Warszawa -> Władysławowo

stanik - 09-07-2008, 14:15
Temat postu: Warszawa -> Władysławowo
Witam, w najbliższy piątek (im raniej tym lepiej) wybieram sie w okolice władysławowa na 4 dni wypoczynku (a co, po roku bez urlopu zaszalałem :) )
Pytanie moje jest takie, bo ostatnio kolega jechał prostą trasa nr. 7 i mówił że tragedia komunikacyjna. polecono mi w zamian taką trasę:

http://www.tinyurl.pl?hN57wMMF

Co o niej myślicie? Oprócz czasu ważny jest też komfort podróży :) Czasem lepiej jechać 15 minut dłużej ale miec mniejszy stres.
Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam

kungfumiszcz - 09-07-2008, 15:03

"siodemka" ostatni nie jest taka straszna. gorsza czesc, to nadal wawa-ostroda. pozniej juz calkiem znosnie. w 3miescie wskakujesz na tranzyt i z niego na obwodnice, w whejherowie na wladyslawowo. ale ja to gupi jestem i moze ktos ma lepszy pomysl :)
akbi - 09-07-2008, 15:34

w ostatnich 2 miesiącach jechał 4 razy 7-mką Wawa-Gda i jak zawsze było ok ...co najważniejsze to, że w na wysokości Elbląga zrobili wreszcie wiadukt i nie ma tam korków. Na tym odcinku jedynie co się można czasem zatkać, to odcinek Wawa-Płońsk ...
Także zdecydowanie polecam do Gdańska jechać 7-mką.

Jak tylko wjedziesz do Gdańska to kierujesz się na obwodnice, z drogowskazami na Gdynię/Szczecin.
Następnie przy wyjeździe z Redy skręcasz w prawo na Władysławowo ... i dalej już prościutko.

kungfumiszcz napisał/a:
w whejherowie na wladyslawowo

Nie w Wejherowie, a wcześniej - w Redzie :)

stanik - 09-07-2008, 15:45

spoczko, ja niezbyt czesto ale zawsze tez jezdzilem 7-ką. Ale kolega mnie ostatnio nastraszyl , ze do Elblaga 6h jechal. pozdrawiam
Bartek - 09-07-2008, 16:17

7 jest OK....na ile może być OK ;) - bywało gorzej....
kungfumiszcz - 05-08-2008, 10:41

akbi napisał/a:
Nie w Wejherowie, a wcześniej - w Redzie :)

faktycznie, w redzie :)