To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Pytanie!!

Anonymous - 09-07-2008, 17:35
Temat postu: Pytanie!!
Witam co prawda pytanie nie nawiązuje do naszej ukochaniej marki Mitsuu, ale muszę sie zapytać... Chodzi mi o Passata B4 z Silnikiem 2000-16V DOHC 136KM, problem polegam na tym iż podczas pracy silnika,po odkręceniu wlewu oleju silnik zaczyna wypluwać olej, z mojego punktu widzenia i ogólnie jako iż sam naprawiam sobie samochód to jest rzecz całkowicie nie na miejscu, ale mechanik powiedział ze to są sportowe silniki Vw i tak ma być :ppppp... Czy to faktycznie norma, czy myślicie podobnie jak ja iż że mechanik nie powinien być mechanikiem i to co sie dzieje z silnikiem jest tragiczne ;) ( Volkswagen na szczęście nie mój więc Lajt ) Wypowiedzcie sie co sądzicie o tym problemie z silnikiem :D z góry dzieks .... :D
londolut - 14-07-2008, 17:15

Mnie też się wydaje, że to wszystko norma. W końcu pracujący silnik, w którym kręcą się wałki otwierając i zamykając zawory chlapie a odkręcony korek wlewu oleju to spora dziura dająca rozszczelnienie silnika i uciekające tamtędy jakieś ciśnienie.
Jackie - 14-07-2008, 22:07

LSA69, to zależy jak bardzo wypluwa. Jeżeli jest to lekkie chlapanie może faktycznie coś pokapuje z wałka, jeżeli jest to coś więcej - możesz mieć przedmuch ze skrzyni korbowej (a VW lubi je mieć) i wtedy nie za różowo....
A tekst:
LSA69 napisał/a:
ale mechanik powiedział ze to są sportowe silniki Vw

w przyapdku 136 KM setnie mnie ubawił ;) Znaczy jak na VW to pewnie i wyczyn :mrgreen: ale w rozumieniu Mitsu sport zaczyna się jednak gdzie indziej ;)
Pozdrawiam

kordiank2 - 13-08-2008, 16:55

wszystko pięknie, nie mogę się jednak zgodzić na obecność tego tematu w dziale poświęconym innym modelom mitsubishi... :twisted: