To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Urwana linka mechanizmu el. szyb

robson - 10-07-2008, 20:37
Temat postu: [ALL] Urwana linka mechanizmu el. szyb
Witam.
Przetarło mi linkę el. szyb. Ktoś jest może w temacie jak się zabrać za wymianę?? Wyjąłem silniczek ale z tego co widzę to chyba nie będzie tak hop siup z tym żeby ja nawinać na ten silniczek... A... no i taką linke to kupię w normalnym sklepie z częściami czy w jakimś rowerowym trza szukac :)
Prosze o porady... Pozdr.

londolut - 10-07-2008, 20:51

Napisz na PW do karolgt on zmieniał linki u siebie to powinien ci pomóc :)
McDoune - 11-07-2008, 00:17

Linkę na bęben da się nawinąć po odkręceniu silniczka, wtedy kręci się bez oporów. Co do linki to 1,5, te rowerowe są nieco bardziej giętkie niż z "Leroy'a" więc powinny być lepsze. Ponadto niektóre są już zakończone co może być sporym ułatwieniem, gdyż największym problemem, przynajmniej w moim przypadku było takie jej zakończenie by z czasem nie spadało. Te silniczki są dość mocne.
KaWu - 12-07-2008, 17:19

NO ja kupiłem od motoroweru.
Największy problem właśnie z zakończeniami i środkowym "ciężarkiem". No i oczywiście ustawieniem później tego :)

McDoune - 12-07-2008, 23:24

KaWu napisał/a:
Największy problem właśnie z zakończeniami i środkowym "ciężarkiem". No i oczywiście ustawieniem później tego
dlatego też jak jest możliwość lepiej kupić cały mechanizm od kogoś kto sprzedaje colta/lancera na części :P