Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Wskażnik paliwa
Anonymous - 12-07-2008, 19:55 Temat postu: [Cari 1.9TD] Wskażnik paliwa Witam,
czy jest jakiś sposób na kalibrację wskaźnika poziomu paliwa? Po zalaniu paliwkiem różnie pokazuje mi stan podczas jazdy, raz np. pół baku, raz mniej, raz trochę więcej.
Carisma 1.9 td (renault)
Pozdrawiam
maxwell61 - 12-07-2008, 22:34
w trakcie jazdy wytwarza sie podciśnienie w baku wówczas pokazuje wiecej...po czym jak staniesz na chwile to wskazówka leci w dół...taka to przypadłość
kielurkk - 13-07-2008, 18:56
ten typ tak ma
Anonymous - 13-07-2008, 22:35
maxwell61 napisał/a: | w trakcie jazdy wytwarza sie podciśnienie w baku wówczas pokazuje wiecej...po czym jak staniesz na chwile to wskazówka leci w dół...taka to przypadłość |
No a ja mam dokładnie odwrotnie, podczas jazdy to podciśnienie powoduje zaniżenie poziomu wskazania benzyny, a po zatrzymaniu się po jakimś czasie wskazanie się zwiększa. I przypadłość ta jest mocno zauwazalna gdy w baku jest juz niewielka ilość paliwa. W ogole po jeździe jak odkrece korek wlewu paliwa to zawsze jest kilkusekundowy "syk" oparów. JEst na to jakas rada?? Moze jakis kanalik odprowadzajacy te podcisnienia mi sie przypchal i stad takie zachowanie?
Pzdr
loki7777 - 14-07-2008, 08:41
Mam taki sam syk jak ty. Za 1 razem az sie przestraszylem:) Rady pewnie na to nie ma
maxwell61 - 14-07-2008, 08:42
rademenez napisał/a: | JEst na to jakas rada?? Moze jakis kanalik odprowadzajacy te podcisnienia mi sie przypchal i stad takie zachowanie?
Pzdr | tak ma właśnie byc :]]]... rademenez napisał/a: | No a ja mam dokładnie odwrotnie | i top jest całą piękność carismy...każdy egzemplarz jest niepowtarzalny
Anonymous - 14-07-2008, 08:57
Tylko tak na dobra sprawę, to dokładnie nigdy nie wiadomo ile ma się paliwa w baku
Anonymous - 14-07-2008, 11:26
i to jest właśnie cała radość z jazdy ... u mnie też to jest... przejeżdżam 100km i nic sie nie dzieje a później wsiadam do auta i zonk .. no ale to kwestia przywzyczajenia... sam nie jesteś ..
|
|
|