[97-04]Galant EAxA/W - Kompresor klimatyzacji - regeneracja
lukpaw - 13-07-2008, 21:10 Temat postu: Kompresor klimatyzacji - regeneracja Mam pytanie czy ktos z was regenerował kiedyś kompresor klimy bo mam z nim problem. Dzialal ok ale ostatnio cos sie stalo i przy wolnych obrotach nie chlodzi tak jak powinno przy wiekszych jest lepiej ale to nie jest to co byc powinno. Pojechalem do serwisu ktory stwierdzil ze to kompresor nie wytwarza ciśnienia przy wolnych obrotach i nie tloczy powietrza. Czy ktos regenerowal kompresor kiedykolwiek i gdzie to ronil najlepiej na podkarpaciu lub kolo Wawy, Lublina bo jade tam w przyszlym tygodniu.
deejay - 13-07-2008, 21:28
Zacznijmy od tego abyś sprawdził najlepiej ile masz gazu czyli czynnika chłodzącego w układzie a powinno być 650-710 g bo może być tak ze kompresor sie wyłącza przy niskich obrotach na biegu jałowym . W najgorszym wypadku uszkodzone masz sprzęgło na sprężarce które załącza kompresor
lukpaw - 14-07-2008, 21:15
Wypompowałem cały czynnik i sprawdziłem szczelność wszytsko ok ilośc czynnika w normie a co do sprężynki czy jest szansa na naprawienie tego i w ktorym miejscu ona się zanjduje?? moze jakieś zdjęcie lub opis ktoś posiada
Anonymous - 14-07-2008, 23:22
Lukpaw jedz do firmy bo i tak sam tego nie zrobisz. Przyczyną tego może być sprzęgło jak powiedział Bartekdeejey. To jest najbardziej prawdopodobne. Sprzęgła często siadają w klimie. Daj znac jak cos ustalisz.
JaGrab3 - 15-07-2008, 10:08
ew maz zajechany osuszacz...
jackkkkk - 15-07-2008, 15:19
Jeśli chodzi o Lublin to polecam :
http://www.klimaplus.pl/
tylko trzeba wcześniej się umówić, bo ciężko z terminami może być
lukpaw - 24-07-2008, 22:09
sprawdzone wszystko została wymian osuszacza i powinno być ok mam nadzieje bo kompresor jest sprawny
|
|
|