Forum ogólne - Trasa Warszawa - Gosiewszczyzna
Bartek - 17-07-2008, 08:38 Temat postu: Trasa Warszawa - Gosiewszczyzna W ten weekend wybieram się w okolice Włoszczowej i mam dylemat, czy jechać 7 do Kielc, czy katowiczanką do Piotrkowa i dalej bocznymi?
JCH - 28-07-2008, 12:40
Bartek napisał/a: | W ten weekend wybieram się w okolice Włoszczowej | Chyba raczej Włoszczowy Bo to się odmienia tak samo jak Warszawa Ale jak się okazuje nie zawsze jest tak łatwo czego doświadczyłem zabierając laskę na stopa w Olkuszu. Laska pyta się czy jadę do Klucz. Ja na to, że nie do Klucz ale do Kluczy. I niestety - zonk bo ona miejscowa była i okazuje się, że nazwa własna miejscowości Klucze nie odmienia się tak jak klucze
Bartek - 28-07-2008, 12:51
Dzięki - na szczęście to nie forum.ortografia.pl
A co do samej treści - trasa przez Piotrków okazała się słusznym rozwiązaniem mimo tysiąca "kukułek" po drodze - znajomi pojechali przez Kielce, a wracali przez PT
JCH - 28-07-2008, 13:07
Bartek napisał/a: | trasa przez Piotrków okazała się słusznym rozwiązaniem mimo tysiąca "kukułek" po drodze | Tak patrzę na mapę ..... i ja bym się przejechał (przynajmniej w jedną stronę) 728 z Grójca na Mogielnicę, Nowe Miasto, Końskie -> Włoszczowa. Jakoś mam awersję do dwupasmówek
|
|
|