[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Wybór koloru dywaników
londolut - 17-07-2008, 22:29 Temat postu: [CAxA] Wybór koloru dywaników Noszę się z zamiarem wymianki dywaników w Colcie. Z pomocą Gregorbu, doszliśmy do wniosku, że dywaniki, które Grześ ma w Mr. Whicie będą idealne. Odszukałem na allegro kolesia, który sprzedaje takie dywany ale ma w ofercie 9 kolorów dywanika i tyle samo kolorów obszycia. Nie mam bladego pojęcia jaki zestaw koloru dopasować do mojego wnętrza i stąd pytam was. Głosujcie w ankiecie i rzucajcie podpowiedzi
Taki mam środek,
takie kolory materiału na dywanik oferuje sprzedawca,
a kolory obszycia to:
- czarny
- szary
- granatowy
- niebieski
- zielony
- brązowy
- bordowy
- czerwony
- piaskowy
Hugo - 17-07-2008, 23:35
Ankieta mówi sama za siebie. Przed chwilą zagłosowałem. 100% czarne
Anonymous - 17-07-2008, 23:39
Kolor taki jak podłoga CA0 - czarny
siwek - 17-07-2008, 23:39
jedynie czarny, żaden inny nie bedzie tak pasował
Anonymous - 18-07-2008, 00:01
nie oddam głosu ale napisze opinie:
czarny jeżeli chcesz mieć praktyczne i pasujące do wszystkiego dywaniki,
beżowy jeżeli chcesz mieć dywaniki jakich nie ma nikt i które nie są w ogóle praktyczne, za to świetnie pasują do siedzeń...
ale decyzja należy do Ciebie. sam nie wiem które bym wybrał, niby czarne bo z reguły wybieram rzeczy które są praktyczniejsze, ale z drugiej strony jak wiesz buduję samochód którym ciężko bedzie podjechać pod większy krawężnik czyli sam nie wiem ...
ruslana81 - 18-07-2008, 08:19
wg mnie najpraktyczniejszy wcale nie jest czarny kolor tylko antracytowy (dokładnie te dywaniki są w moim Mr. White - na zdjęciach od Gregorbu). Jeśli mają być ozdobą bez względu na ich użyteczność - zdecydowanie piaskowe Jako kobieta znam się lepiej na kolorach niż faceci
pawela - 18-07-2008, 10:13
Cytat: | beżowy jeżeli chcesz mieć dywaniki jakich nie ma nikt i które nie są w ogóle praktyczne, za to świetnie pasują do siedzeń...
|
mniej więcej tak samo napisałem Ci na gg. Wg z Twoją tapicerką świetnie współgrałyby beżowe dywaniki.
cns80 - 18-07-2008, 10:22
Szary jest praktyczniejszy niż czarny. Poza tym podłogę chyba masz szarą ?
londolut - 18-07-2008, 17:33
Wiem, że beżowy bardzo pasuje do wnętrza ale co jeśli będzie plucha, błotko, piasek, glina, pozostałości po śniegu, ciapie etc?
ruslana81 napisał/a: | Jeśli mają być ozdobą bez względu na ich użyteczność - zdecydowanie piaskowe | ruslana81, to tylko opcja koloru obszycia więc odpada jako kolor dywanika.
cns80 napisał/a: | Szary jest praktyczniejszy niż czarny | W jakim sensie? Ustosunkuj sie do powyższego tekstu o różnych brudzących cosiach
ruslana81 - 18-07-2008, 17:56
londolut napisał/a: | tylko opcja koloru obszycia |
ok, nie doczytałam. W takim razie miałam na myśli beżowe . Ale jeśli chodzi o użytkowanie (piach, błotko, etc.) to zdecydowanie antracyt. Kolor ten poprzez mieszankę szarości (ciemniej i jasnej) kamufluje zabrudzenia. Właśnie takie są w White'cie.
Marino - 18-07-2008, 22:09
oczywiście że beżowe tylko musisz mieć kapcie przy fotelu kierowcy jeżeli chcesz mieć pięknie i czyściutko w autku
cns80 - 22-07-2008, 14:59
londolut napisał/a: | W jakim sensie? Ustosunkuj sie do powyższego tekstu o różnych brudzących cosiach | Kurz jest za zwyczaj szary. Ziemia niskich kategorii lub ziemia w pasach drogowych jest zazwyczaj szara. Nie jeżdżę na plażę, ani na budowę więc po piasku nie chodzę. Błoto pośniegowe jest brudne i jak wyschnie zostaje przeważnie szare.
Oczywiście zabrudzenia bywają w najróżniejszych kolorach (brązowy, zielony, brunatny, biały itp), ale najczęściej z moich obserwacji są szare.
Żeby czarny był praktyczny to musiałbym być górnikiem i chodzić po hałdzie, albo rolnikiem na kilku hektarach czarnoziemu
W SS mam czarne i są absolutnie niepraktyczne. W Colcie mam szare i sprawa wygląda dużo lepiej.
Ja zrobiłbym tak jak napisała Ruslana81:
ruslana81 napisał/a: | Ale jeśli chodzi o użytkowanie (piach, błotko, etc.) to zdecydowanie antracyt. Kolor ten poprzez mieszankę szarości (ciemniej i jasnej) kamufluje zabrudzenia. Właśnie takie są w White'cie. |
Czarne wyglądają zajefajnie dopóki masz siłę i chęć ciągle je sprzątać. Po 3-4 tyg. bez odkurzania wyglądają tragicznie. Na szarym najbardziej widać guano psa jak się wdepnie
[ Dodano: 22-07-2008, 15:14 ]
Zobacz sobie jak wygląda czarna podłoga bagażnika po wsadzeniu jednego lekko zakurzonego przedmiotu. Zdjęcia w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#333402
wojtas20 - 26-07-2008, 11:54
szare polecam. Mój przedmówca już uzasadnił dlaczego. Ja sam mam szare i nie narzekam a jeżdżę bardzo dużo i w różnych warunkach atmosferycznych. Beżowe odpadają bo są w ogóle nie praktyczne, możesz mieć nawet problem z dopraniem ich.
Czarne są ładne ale będzie wszystko na nich widać.
Decyzja należy do Ciebie.
londolut - 13-08-2008, 00:00
Dobra, długo czekałem ale jutro zamawiam. Wiem, że trwało to wieki ale zdecydowałem się na antracytowe. Jutro zamawiam i czekam, mam nadzieję, że do zlotu już będą
ruslana81 - 14-08-2008, 09:08
londolut, dziękuję
|
|
|