Carisma - Techniczne - [Cari 1.9 DID] Z cyklu jak to rozebrać?
Anonymous - 18-07-2008, 13:42 Temat postu: [Cari 1.9 DID] Z cyklu jak to rozebrać? Coraz bardziej telepocze mi się dźwignia od ręcznego hamulca - przypuszczam, że trzeba dociągnąć jakieś mocowania. Powyjmowałem wszystko co jest możliwe (uchwyt na napoje, uchwyt na drobne, schowek itd.) i utknąłem. Mimo, że mogłem zajrzeć do środka przez powstałe otwory nie znalazłem sposobu na wyjęcie całego plastiku tak, żeby mieć swobodny dostęp do dźwigni ręcznego
Są gdzieś jakieś śrubki albo inne mocowania? A może trzeba pociągnąć w odpowiednim kierunku? Jeśli ktoś się tym bawił albo wie jak to zdemontować to czekam na info
I jeszcze jedno pytanie - gdzie jest pompka od spryskiwacza tylnej szyby w hatchbacku? Spodziewałem się ją znaleźć za wewnętrzną osłoną klapy (tam gdzie światła i silniczek od wycieraczki) ale pudło - nic tam nie widzę
Pozdrawiam
cns80 - 18-07-2008, 13:56
arthus napisał/a: | gdzie jest pompka od spryskiwacza tylnej szyby w hatchbacku? | Raczej powinna być w zbiorniczku spryskiwacza.
przemo1983 - 18-07-2008, 16:52
Caly tunel mocowany jest za pomoca srub znajdujacych sie pod gumowa przykrywka/wieczkiem, ktora znajduje na dnie schowka (tego glebokiego).
Po odkreceniu tych srub wyjecie tunela jest banalnie proste. Podnosnisz tyl do gory i wyciagasz. Powodzenia.
Anonymous - 19-07-2008, 14:26
tutaj są fotki i opis mojego autorstwa:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#270164
pozdrawiam!
Anonymous - 21-07-2008, 12:03
Dzięki za info - wszystko ładnie sie udało. Przy okazji znalazłem takie dwa kabelki luzem - ktoś wie od czego one mogą być??
gulgulq - 21-07-2008, 12:16
to chyba poduchy lub napinacze w fotelach
też cos takiego znalazłem u siebie jak pucowałem tapicerkę w sobote
cns80 - 21-07-2008, 12:22
Albo podgrzewanie siedzeń.
Anonymous - 21-07-2008, 12:54
Mam nadzieje że to jest podgrzewanie, bo teoretycznie poduchy w fotelach i napinacze mam na wyposażeniu
A tak z ciekawości jak już o poduszkach, czy fotele z poduszkami bocznymi różnią się wizualnie od bez poduszek? Patrząc na fotele / macając je trudno u mnie jest stwierdzić czy one tam są czy nie - jedyne co to do fotela od spodu wchodzi wiązka kabelków.
saphire - 21-07-2008, 13:00
Fotele z bocznymi poduchami mają gumową zaślepkę na boczkach:
loki7777 - 21-07-2008, 13:12
arthus napisał/a: | Dzięki za info - wszystko ładnie sie udało. Przy okazji znalazłem takie dwa kabelki luzem - ktoś wie od czego one mogą być??
Obrazek
Obrazek |
To tak wracajac do tematu naprawiles ten reczny? Tzn to jego ruszanie na boki jak nie jest zaciagniety? Jak tak to co dokreciles:)
Matejko - 21-07-2008, 14:18
te kable sa od podgrzewania foteli, a wtyczek do napinaczy nie ma zadna carisma, poniewaz sciaga sie beben w slupku a nie napinacz
Anonymous - 21-07-2008, 16:44
loki7777 napisał/a: |
To tak wracajac do tematu naprawiles ten reczny? Tzn to jego ruszanie na boki jak nie jest zaciagniety? Jak tak to co dokreciles:) |
Cały patent od ręcznego przykręcony jest do podłogi 2 śrubami - jedna z nich luzowała się co raz bardziej i jak ręczny nie był zaciągnięty to telepotał się na lewo i prawo. Po dokręceniu śruby jest idealnie czyli nic sie nie rusza i nie wychyla. Śruba którą dokręcałem (lewa) jest schowana pod brzegiem dywanika - trzeba go odchylic żeby się dostać.
loki7777 - 21-07-2008, 17:46
Dzieki za info jutro bede sie bawil:)Czyli reasumujac trzeba bylo odkrecac ten "schowek" czy tez mozna dostac sie z zewnatrz? W sumie u mnie schowek jest/byl juz pozbawiony oslonki a to ruszanie sie recznego mnie wkurza. Pozdrawiam
Anonymous - 22-07-2008, 11:33
Tu mniej więcej są śruby:
Możesz popróbować się dostać ale marna szansa. Zalecany klucz nasadkowy z przedłużką o ile pamiętam 13mm. A i śruby dokręcaj przy spuszczonym ręcznym, bo jak zaciągniesz to nie wiadomo kiedy opór stawia ręczny z napiętą linką, a kiedy już koniec gwintu.
loki7777 - 22-07-2008, 11:40
Oki dzieki za info zaraz lece do samochodu:) Klucza z przedluzka brak, ale jak bedzie potrzeba to dokupie sobie:)
Dalem rade - 10 minut zabawy - doszedlem kluczem plaskim 12 ale ciezko bylo w ta lewa srube - bo obie sie ruszaly, prawa strasznie. Teraz ejst ok, jest maly luz ale bez porownania:) Pozdrawiam.
|
|
|