To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Pomocy! Iskra jest, paliwo jest ,komputer jest ok

TRAWOR76 - 22-07-2008, 10:55
Temat postu: [CA4A 1.6] Pomocy! Iskra jest, paliwo jest ,komputer jest ok
Witajcie, w moim nowy nabytku CA0 1.6 16V zagazowany niestety -w pracy nim jeżdżę coś mu dosłownie odbilo ,przychodzę rano wyjechać do pracy ,kręcę i kręcę silnikiem i nie odpala ...nawet nie zająknie się ,nic kręci i nic :-/ myślę trzeba iskrę sprawdzić ,paliwo ,gaz,wszystko jest włącznie z iskrą....rozrząd sprawdziłem jest pasek ,wiec straszna wersja odpadła...wymieniłem komp , założyłem akurat miaem taki sam ,nic ..cały czas kręci i nic:-/ co to może byc ,jesli jest iskra na świecy ,paliwo dociera a tu nic :? podpowiedzcie proszę ,bo juz nie wiem czego się czepić :roll:
cns80 - 22-07-2008, 12:28

Podmień może zawór na końcu listwy wtryskowej.
Bartek - 22-07-2008, 12:54

Aparat zapłonowy... iskra jest, paliwo jest, tylko nie w tym momencie co potrzeba.......
TRAWOR76 - 22-07-2008, 13:21

Właśnie tego się obawiałem ,spróbuje wymienić ten zawór, a jesli to aparat jest szansa naprawić? Czy lepiej caly kupić...hm, akurat aparatu nie mam do tego silnika...zauważyłem że kopułka ma pęknięcie przy wyjściu przewodu ..zamienię kopułkę....
Bartek - 22-07-2008, 17:48

TRAWOR76 napisał/a:
zamienię kopułkę

mało..... przy takich objawach stawiam na czujnik położenia wału......

Anonymous - 22-07-2008, 19:22

ja posiadam aparat zapłonowy w razie czego
TRAWOR76 - 22-07-2008, 19:27

Czy to ten z tyłu bloku ? Spróbuję jeszcze to wymienić ,poprzednie wymiany nie pomogły..nadal nic :(
jasna sprawa , aparat do wymiany:-/ dzięki Wszystkim... :) Bartek dla Ciebie plusik;-)

co do tego tematu ,mam już aparat ,dzięki Bukaj :-) pytanie tylko czy sam dam radę ustawić ,czy aparaty różnią się w tych silnikach , kopułka była ewidentnie inna? Auto w każdym razie odpaliło i śmiga już ,ale nie jest do końca oki , na benzynie zaczęły obroty skakać, gaz się przydusza na większych obrotach ...?