To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - ZMIANA MIŚKA....z jakiś czas....

metal - 22-07-2008, 13:07
Temat postu: ZMIANA MIŚKA....z jakiś czas....
Witam wszystkich.Powolutku(myślę,że na początku przyszłego roku)będę się nosił ze zmianą mojego miśka na inny wóz,ze względu,że mam rodzinę i już nie jestem nastolatkiem w grę wchodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE samochód sportowy...
KRYTERIA WYBORU:
-MITSUBISHI :)
-2 do 3 drzwi
-pojemność około 2.0
-sportowy i w miarę klasyczny charakter
-stan jak mojego Colta czyli taki żeby niewielkim ewentualnie nakładem można było z niego zrobić perfekcyjnego miska
-pełna dostępność części
-najlepiej w jedynym słusznym kolorze CZARNYM.
-nie 3000 gt!
czyli,że pewnie zostaje ECLIPSE 1 gen.
I teraz moje pytanie,czy można kupić miska spełniające takie kryteria w dobrym stanie i czy warto,czy nie lepiej jest kupić samochód innej marki np.toyotę celicę,hondę prelude,czy nissana 200sx...oczywiście w grę wchodzą tylko sprzęty japońskie.Czy kupno eclipse może łaczyć sie z kłopotami w zdobyciu części albo mała trwałościa z tytułu wysilenia jednostki...itp.I czy to dobry wybór...?
I jeszcze jedno może trochę prozaiczne pytanie,ale czy eclipse wychodzi o wiele drożej na tle colta(części i eksploatacja)bo wiem ,że np.honda civic w porównaniu do prelude jest o wiele wiele tańszym wozem w utrzymaniu....

POZDRAWIAM SERDECZNIE

cns80 - 22-07-2008, 14:12

metal napisał/a:
ze względu,że mam rodzinę

metal napisał/a:
grę wchodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE samochód sportowy

:shock:

Sz@kal - 22-07-2008, 14:48

metal napisał/a:
czyli,że pewnie zostaje ECLIPSE 1 gen.
I teraz moje pytanie,czy można kupić miska spełniające takie kryteria w dobrym stanie i czy warto,czy nie lepiej jest kupić samochód innej marki np.toyotę celicę,hondę prelude,czy nissana 200sx...oczywiście w grę wchodzą tylko sprzęty japońskie.Czy kupno eclipse może łaczyć sie z kłopotami w zdobyciu części albo mała trwałościa z tytułu wysilenia jednostki...itp.I czy to dobry wybór...?
I jeszcze jedno może trochę prozaiczne pytanie,ale czy eclipse wychodzi o wiele drożej na tle colta(części i eksploatacja)bo wiem ,że np.honda civic w porównaniu do prelude jest o wiele wiele tańszym wozem w utrzymaniu....

Generalnie wszystko zależy od tego jaka kasą dysponujesz. Jakiegoś rodzynka oczywiście można kupić ,nie ma rzeczy niemożliwych ,ale wszystko jest naprawdę kwestią czasu ,wytrwałosci i pieniędzy. Jeżeli chodzi o koszta utrzymania 1G to powiedziałbym oględnie ,że są srednie. Na tle Colta napewno wyjdzie drożej ,bo chociażby sam kompletny rozrzad z wymianą to koszt ok 1000zł na ori częsciach. Generalnie jezeli miałbyś jakieś pytania czy ew. chciałbyś sobie obejrzec 1G i pogadać na ten temat to wal do mnie śmiało - spotkamy sie gdzieś i postaram sie jak najbardziej rozjaśnić sytuacje ;) Mój wóz co prawda nie jest w jakimś tam świetnym stanie ,ale zawsze będziesz wiedział co jest pięć ;)

Pozdro.

Anonymous - 22-07-2008, 17:07

metal napisał/a:
nissana 200sx

Chyba najdrozsze auto do utrzymania z calej grupy (chyba ze kupisz wersje bez turbo) ale tez dajacy najwieksza frajde z jazdy (rwd). Wymaga juz jakis umiejetnosci i nie wybacza tak latwo bledow jak fwd. Jaka kwota dysponujesz?

metal - 22-07-2008, 19:38

Jeśli chodzi o pieniądze to suma między 10000-12000pln jest sumą realną dla mnie na zakup samego wozu....
Robson86 - 24-07-2008, 10:53

2 moich znajomych ma takie furki i sa bardzo zadowoleni :)
http://www.motoallegro.pl...n_idealny_.html
...widze ze nawet nastepna generacje mozna kupic w tych pieniazkach...
http://www.motoallegro.pl...o_gt_170km.html
lub :)

http://www.motoallegro.pl...jestrowana.html

Pozdroo

metal - 24-07-2008, 13:54

Zdecydowanie Misiek podoba mi się najbardziej i z tych ogłoszeń właśnie tego bym wybrał....
POZDRAWIAM I DZIĘKI BARDZO!