To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Czy to uszczelke pod glowica wydmuchalo?

Anonymous - 24-07-2008, 16:52
Temat postu: [1G 90-94] Czy to uszczelke pod glowica wydmuchalo?
Witam posiadam eclipse 1g 92r 2.0 GS Problem to taki ze jechalem ok 200km/h i nagle uslyszalem zgrzyt w silniku w lusterku zamna bialy dym zjechalem na pobocze sila rozpedu bo samochod juz zgasl otworzylem korek od oleju to jak z komina unosil sie dym czuc bylo spalenizna jak by guma jakas sie zjarala. Silniku juz nieuruchomilem choc da sie zakrecic olej jest w normie, chlodzenie w normie pasek od rozrzadu jest naprezony. Znajomi mi mowia ze to uszczelka pod glowica woda sie dostala i silnik sie zatarl - czy tez macie takie zdanie? moze mial ktos podobna sytuacje? i umi miejwiecej oszacowac koszty? Bo to sie stalo jak jechalem do znajomych juz w angli a ze to jedyny taki model w tym kraju :D to bedzie chyba troche mnie kosztowac zeby wrocic do Polski. Pozdrawiam
Bartek - 24-07-2008, 17:02

Kręci rozrusznik?
Anonymous - 24-07-2008, 17:05

tak kreci ale wydaje mi sie ze jakby oporu niestawial tak jak dawniej
Anonymous - 24-07-2008, 18:31

To możliwe,że poszedł ci rozrząd. Zdejm obudowę i popatrz czy podczas kręcenia rozrusznikiem kręci się też wałek rozrządu.
Anonymous - 24-07-2008, 18:34

tak kreci sie normalnie i rozrzad byl wymieniany z 4000km temu czyli wrzesien zeszlego roku
Anonymous - 24-07-2008, 19:16

I dokładnie przeczytałem teraz z jakim borykasz się problemem. Możliwe że te 200 km to było dla twojego silnika za dużo ,silnik nie był dostatecznie do smarowany widocznie podciśnienie jakie wytworzyło się pod tłokami odessał ci olej i ... na co stawiać to jak wróżenie z fusów , wnioskuję zatarcie na wale głównym a możliwe że urwanie korbowodu .A jeżeli dostała się woda to pęknięty tłok jeden lub w gorszym wypadku 2.
Anonymous - 24-07-2008, 19:23

[ Dodano: 28-08-2008, 19:24 ]
Witam wszystkich auto bylo u mechanika i sie okazalo ze to wcale nie uszczelka tylko cos od rozrzadu sie oderwalo 2 zewnetrzne tloki sie zmiazdzyly 4 zawory takze swiece az obicielo!!!! wszystko popekalo i sie pourywalo z silnika niema co ratowac!!! wiec pozostaje mi sie zwami tylko porzegnac bo auto idzie na zlom poniewaz jestem w angli i jest wymian silnika tutaj zadroga!!!. Pozdrawiam wszystki i w wielkim zalu opuszczam forum mam nadzieje tylko ze tymczasowo.