To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Kontrolki CE i recznego - jedna swieci jedna nie ;)

Lechfan - 25-07-2008, 15:31
Temat postu: Kontrolki CE i recznego - jedna swieci jedna nie ;)
Witam, mam maly problem.
Bede niedlugo wybieral sie na maly wypoczynek i chcialbym dopiescic Gala zeby wszystko bylo miodzio. Ale jakis czas temu zaczela mi sie swiecic kontronlka od hamulca recznego i swieci sie caly czas. Jakie moga byc tego powody i jak mozna temu zaradzic? Jest z nia tak ze czasami sie nie zaswieci i jest ok, ale raczej sie swieci caly czas.
Znowu z kontrolko Check Engine jest na odwrot, niedawno ciagle mi sie swiecila, wymienilem sonde lambda i bylo ok przez jakis czas, a teraz od niedawna nie swieci sie wcale (a powinna przez chwile kiedy przekrecam kluczyk). Co jest z nia nie tak?
Wycieka mi tez plyn od wspomagania, jedyny ktory musialem dolewac (jakies 3 razy przez pol roku). Co moze byc przyczyna tego wycieku, jak to sprawdzic i ewentualnie jakie moga byc koszty tego naprawy?
Bylbym serdecznie wdzieczy za jakakolwiek pomoc.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Krzyzak - 25-07-2008, 17:44

1. - zawieszony plywak w zbiorniku plynu hamulcowego lub jego niski poziom: od 0 do 10 zl
2. - przepalona zarowka lub problem z komputerem: od 50gr. do 800 zl

waldi-1 - 25-07-2008, 19:33

3 sprawdzic czy nieleje pompa wspomagania lub któryś z węzów
Lechfan - 26-07-2008, 15:43

To chyba nie bedzie problem z komputerem (taka mam nadzieje), bo auto dziala bez zarzutow, wiec najpierw sprobuje sprawdzic diody. Tylko mam pytanko, da sie sprawdzic je jakos bez demontazu zegarow? Albo wprost sie spytam, jak najlepiej sprawdzic te zaroweczki? Nigdy tego nie robilem, a nie chcialbym czegos popsuc.
waldi-1 - 26-07-2008, 16:04

odkręcic licznik to jest moment tylko dwie sróbki i cały licznik wychodzi, jest wszystko na gniazdach więc dasz sobie rade bezproblemu